V novi številki primorskih novic preberite

Jutri je zadnji dan, ko v portoroškem hotelu Marita še gostijo turiste. Potem ga ne bodo zaprli samo čez zimo, zapirajo ga zato, ker je podjetje šlo v stečaj. Predlog za stečaj družbe, ki je v lasti celjskega podjetnika Darka Zupanca, je že februarja letos dala Abanka, saj jim Zupanc dolguje 5,6 milijona evrov.

Jutri je zadnji dan, ko v portoroškem hotelu  Marita še gostijo turiste Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jutri je zadnji dan, ko v portoroškem hotelu Marita še gostijo turiste Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Namesto razrešitve je raje izbral smrt

Na Tržaškem močno odmeva samomor 48-letnega župnika Maksa Suarda iz Križa. Pred leti naj bi zlorabil 13-letno deklico in v soboto to tudi priznal nadškofu Gianfrancu Crepaldiju. Suard je prosil za nekaj dni, da napiše odstopno izjavo, v torek pa ga je Crepaldi našel mrtvega.

Urejen, nasmejan, pozoren in prijazen je Rudolph van Veen brez enega samega vidnega znamenja nejevolje polnih pet ur sedel v restavraciji ljubljanskega hotela in odgovarjal na vprašanja novinarjev. Dva topla sendviča, ki ju je vrhunski kuhar dobil za kratko delovno kosilo, sta nedotaknjena ležala na mizi. Raje je ugriznil v majhno orehovo potico - sladico, ki zaznamuje njegov odnos do Slovenije. Zvezdnik oddaj Preprosti obroki in Rudolfova pekarna, ki jih predvaja kuharska televizijska postaja 24kitchen, bo imel 22. novembra na Gospodarskem razstavišču kuharski šov. In takrat bo predstavil tudi slovenski prevod svoje knjige Rudolph kuha. Jutri objavljamo intervju z njim.

G. G. Mišič v dvojni vlogi

V ministrstvu za finance so za skupno mizo posedli vodstvo Mestne občine Koper in novoustanovljene občine Ankaran ter predstavnike vladne službe za lokalno samoupravo. Tema pogovora je bila delitvena bilanca med občinama in priprave na delovanje nove občine.

Luči sredi predora ne pomenijo, da bo hitra cesta kmalu odprta

V predoru Markovec opravljajo še zadnje gradbene posege in od nedelje v njem vsak večer “zagori”, kar voznike navdaja z upanjem, da se bodo lahko kmalu zapeljali skozenj. Toda nov zahtevek za revizijo razblinja te upe. Predor bo najbrž končan še letos, kdaj bo hitra cesta, pa ne ve nihče, čeprav je Darsov predsednik uprave Matjaž Knez nazadnje omenjal prihajajočo pomlad.

Hitro čistijo posledice neurja

V Baški grapi s skupnimi močmi domačinov, Cestnega podjetja in gasilcev hitro odstranjujejo posledice neurja. Bo pa tri hiše, h katerim je nepričakovano pridrvel murasti tok, treba zavarovati.

Ko se podjetniška zgodba začne na lastni poroki

Damjan, Samanta, Mojca, Martin in Tatjana so križ čez svojo brezposelnost naredili tako, da so se podali v podjetništvo. In čeprav nihče od njih verjetno ne bo novi Akrapovič, so dober primer, kako je mogoče s samoiniciativnostjo, vztrajnostjo in pogumom usodo vzeti v svoje roke, pa čeprav sprva iz nuje in za majhen zaslužek. Podjetniška znanja in kompetence so pridobivali v okviru projekta Podjetno v svet podjetništva.

Obeta se dolgo ponavljanje

Novo sojenje v zadevi Iskra Avtoelektrika, ki se je s koprskega preselilo na novogoriško sodišče, bo preizkus volje in kondicije senata, predvsem predsednika, ki bo prisiljen v dolge ure bralnih vaj. Tožilci primeru, v katerem so bili štirje obsojeni na zaporne kazni, a je kasneje višje sodišče sodbo razveljavilo in vrnilo na prvo stopnjo, pravijo pomembna zadeva s področja gospodarskega kriminala. Obdolženci pa mu pravijo nesmiselna izguba časa in denarja.

Koprčanka Tjaši Artnik Knibbe o svojem preporodu in Caminu

Zgodba o Tjaši Artnik Knibbe je zgodba o ženski, ki izhaja iz ljubeče, a z odvisnostmi obremenjene družine. Vedno se je počutila kot tista, ki mora reševati probleme drugih, dokler niso bili pritiski prehudi in je mehurček počil. Svet je začela dojemati drugače; pustila je službo in se poglobila vase. Odločila se je, da bo poslušala svoj notranji glas, ki jo je popeljal na 850 kilometrov dolgo romanje, da se dokončno odveže od preteklosti.

NR


Najbolj brano