Kaj dela Boško Buha danes?

Se spomnite Boška Buhe, malega partizana, ki ni bil dober v govorih, je pa znal metati bombe? Pogumnega dečka je igral tedaj 15-letni Ivan Kojundžić. Danes ima “Boško Buha” 51 let, živi v Zagrebu in dela na Hrvaškem radiu.

Boška Buho je igral tedaj 15-letni Ivan Kojundžić
Boška Buho je igral tedaj 15-letni Ivan Kojundžić  

ZAGREB > Ivan Kojundžić, naturščik, je v filmu Boško BuhaBranka Bauerja igral leta 1978. Ob filmu so generacije gledalcev prelivale solze gledajoč, kako umirajo mali Sirogojno (Dragan Bjelogrlić), Čikalo (Nebojša Bakočević) in Puškar (Marko Nikolić), piše spletni portal nostalgicno.com.

Kojundžić je bil med snemanjem star 15 let. “Spomnim se, da je bilo zelo mrzlo, snemali smo pri minus 26 stopinj Celzija v okolici Žabjaka. Bili smo pomanjkljivo oblečeni, na nogah smo imeli le tanke opanke in volnene nogavice. Vendar, organizacija je bila fantastična. Takoj, ko je Bauer rekel 'stop', so k nam pritekli ljudje z bundami in vročo juho. Ponavadi smo snemali do 15. ali 16. ure, potem smo se učili. V šolo nas ni bilo tri mesece, zato so nam pošiljali učbenike in naloge, da bi nadomestili zamujeno,” se spominja.

Danes ima “Boško Buha” 51 let, živi v Zagrebu in dela na hrvaškem nacionalnem radiu. Igro je že zdavnaj obesil na klin. Po snemanju Boška Buhe je odklonil ponudbo Emirja Kusturice. “Po filmu Boško Buha sem prejel ponudbo Kusturice, vendar je nisem sprejel, ker sem bil premlad. Če bi se za vsako ceno želel ukvarjati z igro, bi to naredil,” pravi Kojundžić. “Moji kolegi iz filma Dragan Bjelogrlić, Nenad Nenadović, Nebojša Bakočević … so postali znani igralci, toda resnično ne obžalujem, da se nisem ukvarjal z igranjem. Končal sem pedagoško fakulteto in študij književnosti. Ukvarjam se z ustvarjalnim delom, berem poročila na radiu, sinhroniziram dokumentarne filme na HRT,” je zadovoljen.

Kojundžić pravi, da večina ljudi niti ne ve, da je igral Boška Buho. Celo njegovi otroci so to izvedeli šele pred desetimi leti. “Imam tri otroke in to, da sem igral Boška Buho, so odkrili šele takrat, ko so film ponovno začeli prikazovati na Hrvaškem, saj pred tem ni bilo dostopnih kopij,” je za nostalgija.com povedal Kojundžić.

NR


Najbolj brano