V novi številki Primorskih novic preberite

“Igor, ali ste bil vi tisti, ki je poškodoval konja,” je po mučnem izpraševanju 29-letnega Igorja C. naposled vprašal njegov odvetnik Milan Krstić. “Ne, ne,” je bil kratek njegov varovanec.

 Foto: Arhiv Dopps
Foto: Arhiv Dopps

Prav tako je zanikal, da bi bil prav on tisti, ki je nekaj tednov po brutalnem napadu na kobili Cabidoule in Rižana, požagal lesene ročaje na orodju v ogradi naravnega rezervata v Škocjanskem zatoku, kjer se je pred kratkim zgodil nov incident.

Škode bo za milijon ali več

Po neprespani noči s ponedeljka na torek in garanju v šoku ob grozljivih posledicah neurja so četrtek v Baški grapi nadaljevali s čiščenjem razdejanja. Po prvih ocenah naj bi škoda dosegala sedemmestno številko. Idrijsko in Cerkljansko sta pod nadzorom.

Prodaja Mipa je še vedno v zraku

Čeprav se je Mipov stečajni upravitelj že v začetku meseca s potencialnim kupcem iz Rusije pogovarjal o prodaji kromberškega obrata v celoti, se doslej glede tega še nič ni zgodilo. No, v tem času sta se pojavila še dva interesenta.

Koper ve, kaj bi s Socerbom

Če bodo pogovori krenili v pravo smer, bi lahko grad Socerb, ki je uvrščen na seznam spomenikov državnega pomena, v prihodnje pristal pod okriljem koprske občine.

“Če zjutraj vidim čivavo, sem ves dan dobre volje”

Svetlana Makarovič, prva dama sodobne slovenske književnosti, pesnica in pravljičarka, ki se je preizkusila tudi kot ilustratorka in izkazala kot šansonjerka, danes živi malo med zelenjem v Žabji vasi sredi Poljanske doline, malo pa sredi ljubljanskega mestnega vrveža. Tam, v stanovanju Centra starejših Trnovo, smo jo obiskali v torek, dobro uro preden je v knjigarni Konzorcij predstavila razkošen, pri Mladinski knjigi izdan antologijski izbor svojih pravljic Zlata mačja preja.

Gašpar Mišič ne sme več voziti

Po sklepu piranskega sodišča direktor koprske Komunale Gašpar Gašpar Mišič ne sme več sesti za volan, saj od včeraj nima več vozniškega izpita. Izgubil ga je, ker je presegel število dovoljenih kazenskih točk, poleg tega pa je januarja letos v opitem stanju celo bežal pred policisti.


Najbolj brano