V novi številki Primorskih novic preberite

Avtobus, ki je v sredo zgorel na postaji na Cesti na Markovec, je imel prevoženih že skoraj milijon kilometrov, star pa je bil enajst let. Iz delavnice, kjer so ga prebarvali, je prišel le malo pred nesrečo, prevozil je še pet kilometrov in končal v plamenih. Vozniki mestnega avtobusnega prometa ob tem opozarjajo, da se je to zgodilo tudi zato, ker so nove linije in urniki nevzdržni, delavci preobremenjeni, dvanajst novih avtobusov pa premalo.  

  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

“Stolpa tukaj ne dovolimo!”

Po tem, ko so se baznim postajam v naseljih ob železnici uprli v številnih krajih po Primorski, so se na noge dvignili tudi v Kanalu. Tam so delavcem fizično začasno preprečili začetek del, o katerih niso bili obveščeni. “Ne bomo dovolili, da bo tam!” so odločni krajani in zahtevajo sestanek z občino. V Plavah pa so temelje že postavili.

Grafist postaja favorit tudi v Izoli

Koprsko podjetje Grafist v zadnjih dveh letih pridobiva večje posle tudi v izolski občini. Drugi ponudniki trdijo, da so v času županovanja Igorja Kolenca razpisi v Izoli, podobno kot v Kopru, postali diskriminatorni in pisani na kožo Grafistu. Na izolski občini očitke zanikajo.

 

V drugem krogu spet na najbližje volišče

Predsednica postojnske občinske volilne komisije Mateja Geržina je zavrnila očitke, da bi komisija pri določitvi volišč in volilnih območij za prestranške volivce želela kakorkoli vplivati na udeležbo in volilni izid. Za drugi krog je svojo odločitev že spremenila in upoštevala predlog volivcev.

Voznik roparjev je priznal

Štiri leta po ropu in dve leti in pol po tem, ko ga je sodišče oprostilo obtožb, je bosanski državljan Dalibor Kojadinović včeraj priznal, da je v Črnem Kalu pomagal roparjema pošte. Tokrat ga je sodišče obsodilo in mu izreklo najvišjo možno pogojno kazen: dve leti zapora s preizkusno dobo petih let.

Kavarna iz analognega, ne digitalnega časa

Legendarna tržaška kavarna San Marco praznuje stoletnico.

 

 

 

 


Najbolj brano