V zagrebškem baru namesto pijače zaračunavajo čas

V zahodnem delu Zagreba so nedavno odprli gostinski lokal Lutajući sat (Tavajoča ura), v katerem je brezplačno vse, razen časa, ki ga gosti tam preživijo. Na voljo je neomejena količina kave ali čaja ter peciva. Vsaka minuta po vstopu v prostor stane 25 lip (3,2 centa), kar znese približno dva evra na uro.

Notranjost Lutajoćega sata Foto: Vir: Vecernji.Hr
Notranjost Lutajoćega sata Foto: Vir: Vecernji.Hr

ZAGREB > Prostor za igranje in druženje, ki so ga odprli v zagrebški soseski Trešnjevka, so označili za “anti-kafič”. V njem ne strežejo natakarji, temveč si gostje postrežejo sami. Ti lahko spijejo neomejeno število kav ali čajev, alkohola ni. V ceno je vključeno pecivo, mogoče pa je prinesti tudi svojo hrano ali jo naročiti, so zapisali na spletni strani novega lokala.

Vsak obiskovalec pri vstopu v lokal dobi kartico, na kateri je zapisan čas prihoda, strošek obiska pa gost poravna ob odhodu.

Prostor je urejen kot stanovanje, sestavljeno iz kuhinje, dnevne sobe in podstrešja ter balkona, na katerem je dovoljeno tudi kajenje. Pričakujejo, da se bodo obiskovalci počutili kot doma ali na obisku pri dobrem prijatelju. Na voljo so številne družabne igre.

Lastnica Ana Manzin se ne boji, da bi lokal propadel zaradi morebitnih nepotešljivih gostov. “Če lahko nekdo spije deset kav v eni uri, naj jih. Mislim, da to ni mogoče,” je dejala. Za člane lokala bodo minuto bivanja v prostoru zaračunavali dvajset odstotkov ceneje.

STA


Najbolj brano