V novi številki Primorskih novic preberite

Devet od 24 primorskih občin je župane dobilo v prvem krogu, bitka za županski stolček pa bo 19. oktobra še v 15 občinah. Znano pa je, kakšna so razmerja sil v primorskih občinskih svetih in imena tistih, ki bodo prihodnja štiri leta odločali v imenu vseh Primorcev.

 Foto: STA
Foto: STA

Kam gredo mlade želve pozimi

Dvema želvama, ki so ju - opremljeni z oddajnikoma - v morje v Piranu spustili pred dvema mesecema, so se v ponedeljek pridružile še štiri. Oddajniki, pritrjeni na njihovih oklepih, bodo približno eno leto preko satelita sporočali, kje želve plavajo in tako razkrili, kam se umaknejo pozimi, ko se morje v severnem Jadranu ohladi.

Na jesenski tržnici v ospredju čebele in volna

Niz prireditev na jubilejni, deseti jesenski tržnici je obiskovalce poučil o postopkih izdelovanja volne od striženja ovac naprej in o čebelarjenju. Za sprotno in zimsko oskrbo pa je bilo na voljo tudi vse iz domačih njiv, sadovnjakov in čebelnjakov.

So šle gobe letos po gobe?

Deževnemu in vlažnemu poletnemu in zgodnje jesenskemu vremenu navkljub je letošnja gobarska sezona bolj slaba, ugotavljajo kraški gobarji. Posebno so jih izneverili gobani, golobice in dežniki, nekaj več je bilo le lisičk, dodajajo.

Katehet za rešetkami

Katehet, osumljen spolnega napada na 14-letnico, ni bil po četrtkovem zaslišanju niti 24 ur doma, ko so ga po odločitvi senata koprskega sodišča v petek priprli.Tožilstvo je že v soboto zahtevalo preiskavo, sodišče pa včeraj še ni odločilo o tem.


Najbolj brano