Še vedno ni jasno, kje Kolenc res živi

Izolska upravna enota je ustavila postopek preverjanja stalnega bivališča za župana Igorja Kolenca, ker postopek ni dovolj jasno pokazal, kje Kolenc dejansko živi in kam hodi spat. Kolenc na naša vprašanja ne odgovarja.

Igor Kolenc Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Igor Kolenc Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > “Za kakršnokoli odločitev bi morali imeti trdne dokaze, teh pa v postopku nismo dobili,” pravi načelnik izolske upravne enote Branko Andrejašič. V postopku ugotavljanja so preverili nekatere zadeve in zaslišali šest prič. Nobena od njih ni bila dovolj prepričljiva, da bi lahko upravna enota sprejela kakršnokoli odločitev. Zato je postopek ustavila.

Izolski župan Igor Kolenc ne skriva, da z družino živi v hiši v Sv. Antonu pri Kopru, istočasno pa pojasnjuje, da je center njegovih aktivnosti v Izoli in da je na izolskem naslovu neprekinjeno prijavljen že 42 let. Ko smo ga v ponedeljek spraševali za pojasnila v zvezi s prijavo na protikorupcijsko komisijo, kjer mu anonimneži očitajo, da se je na račun fiktivnega bivališča v Izoli finančno okoristil in prišel do ugodnega komunalnega priveza za svoj gliser, je župan Kolenc očitke zanikal.

Glede postopka ugotavljanja njegovega stalnega prebivališča pa je za Primorske novice celo izjavil, naj upravna enota najprej zaključi s postopkom preverjanja. Že naslednji dan se je izkazalo, da je Kolenc s tem zavajal javnost, saj je sam priznal, da ima že nekaj dni v roki sklep izolske upravne enote, da so postopek zoper njega ustavili.

Kakšni interesi torej vodijo izolskega župana, da je javnosti zavestno dajal napačne informacije in zakaj ni povedal, da so postopek zoper njega ustavili? Ali se mu ne zdi sporno, da na novinarska vprašanja zavestno zavajajoče odgovarja in ali je taka oseba sploh zaupanja vredna? To so vprašanja, ki smo jih včeraj zastavili izolskemu županu, vendar nanje ni odgovoril. Sprva je odgovore sicer obljubil, nato pa si je očitno premislil, saj je njegova svetovalka Kristina Zelič sporočila, da je zaseden in da odgovorov ne bo.

Kolenc je prepričan, da smo ga s člankom o prijavi na protikorupcijsko komisijo želeli diskreditirati pred volitvami, zato je včeraj dopoldne ostro protestiral pri vodstvu našega časopisa. Po njegovem bi morali sami, čeprav nam je on dejal, da naj upravna enota najprej zaključi postopek, in da nam je celo KPK pojasnila, da postopek ugotavljanja še ni zaključen, preveriti pri upravni enoti, kaj se dogaja z omenjenim postopkom.

Branko Andrejašič, načelnik izolske upravne enote ob tem pojasnjuje, da je lahko na naše novinarsko vprašanje odgovoril šele včeraj, ko je bil naš članek o prijavi Kolenca na protikorupcijsko komisijo že objavljen. Šele včeraj je namreč izolska upravna enota dobila povratnico, da je Kolenc njihov sklep dejansko prejel sredi prejšnjega tedna. “Dokler ne dobimo povratnice, o naših odločitvah ne moremo govoriti, saj ni pošteno, da bi tisti, ki jih obravnavamo, za naše odločitve najprej izvedeli iz medijev,” pravi Andrejašič.

Torej je edini, ki bi nam v ponedeljek lahko povedal, da so postopek glede njegovega prebivališča ustavili, edino župan Kolenc.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano