Od kvačkanja do ruščine

V Domu starejših občanov bodo jutri med 17. in 18. uro na Dnevu odprtih vrat Univerze za tretje življenjsko obdobje predstavili zelo široko paleto izobraževalnih programov v študijskem letu 2014/2015. Med jezikovnimi programi je letošnja novost tečaj ruskega jezika.

Skupina, ki spoznava svet in domovino, je pod vodstvom Marice Gaberšnik  (stoji prva z desne) obiskala zanimivo in veliko vas Brgud na sosednjem Hrvaškem
Skupina, ki spoznava svet in domovino, je pod vodstvom Marice Gaberšnik (stoji prva z desne) obiskala zanimivo in veliko vas Brgud na sosednjem Hrvaškem  

ILIRSKA BISTRICA > Univerza za tretje življenjsko obdobje, ki deluje kot samostojno društvo, je že pred 20 leti pognala na Bistriškem globoke korenine. Od takrat se število izobraževalnih programov za starejše občane širi, število slušateljev pa raste. V preteklem študijskem letu jih je bilo že več kot 300. Ob dejstvu, da je v bistriški občini manj kot 14.000 prebivalcev in da so med slušatelji univerze pretežno ženske, je številka 300 vredna spoštovanja.

Kot je povedala predsednica društva Nevenka Tomšič, bodo med jezikovnimi tečaji, ki prevladujejo v programu univerze, letos pridružila tečaj ruščine. Ta se bo pridružila tečajem angleščine, italijanščine, španščine, francoščine in tečaju jezika in kulture Japonske.

Med tradicionalnimi in dobro zasedenimi programi bosta tudi letos Kulturna klepetalnica in skupina, ki pod vodstvom neutrudne Marice Gaberšnik spoznava svet in domovino, pretežno naše kraje in soseščino. Tudi letos univerza ponuja tečaje računalništva, pa mini šolo razumevanja človeške narave, likovno delavnico, učenje kitare, pohodništvo, fotografski krožek in vrsto tečajev ročnih spretnosti, od kvačkanja do polstenja.

Ob tem bo univerza pripravila tudi druga predavanja, delavnice, krajše tečaje in strokovne ekskurzije.


Najbolj brano