Zabodeni zahteva 60.000 evrov

Zabodeni Dolenjec Simon P. od Lucijčana Marka I., ki ga je avgusta 2010 enajstkrat zabodel z nožem, zahteva 60.000 evrov. Včeraj se je na koprskem sodišču nadaljevalo sojenje Lucijčanu, vendar prič, ki bi kaj vedele o ozadju krvavega obračuna ali celo poslale Dolenjca nad Lucijčana, ni bilo na sodišče.

Zabodenega Dolenjca sta komaj rešila izolska kirurga. Lucijčan ga je z nožem enajstkrat zabodel v hrbet in prsni koš.
Zabodenega Dolenjca sta komaj rešila izolska kirurga. Lucijčan ga je z nožem enajstkrat zabodel v hrbet in prsni koš.  

KOPER > Krvava zgodba se je zgodila avgusta 2010, ko sta se proti jutru pred enim od blokov v Luciji srečala 23-letni Simon P. iz okolice Šentjerneja na Dolenjskem in 25-letni domačin Marko I. Takoj sta si skočila v lase, njuno srečanje pa bi se za Dolenjca lahko končalo celo usodno. Marko I. ga je namreč med pretepom kar enajstkrat zabodel z nožem, enkrat naravnost v srce. Da je preživel, se lahko zahvali le hitrim reševalcem in izolskima kirurgoma Tomislavu Klokočovniku ter Matjažu Španu, ki sta mu zašila rano na delujočem srcu.

Bosta priči le prišli?

Včeraj je senat na prostor za priče povabil Izolana Zvonka K. in Ljubljančana Marka H., vendar ni bilo ne enega ne drugega. Predsednik senata, sodnik Matej Štros je pojasnil, da pričama niso uspeli vročiti vabil za obravnavo, zato ju bodo poskušali povabiti na naslednjo. Izolan in Ljubljančan naj bi poznala ozadje celotne zgodbe. Obtoženi Lucijčan namreč trdi, da sta prav Izolan in Ljubljančan poklicala Simona P. in mu v imenu nekoga tretjega naročila, naj ga napade.

Marko I. se namreč zagovarja, da se je le branil pred napadom Simona P. Dolenjec naj bi obtoženega prvi napadel in ga udaril s kamnom po glavi. Marko I. je prepričan, da se je to zgodilo zato, ker je takrat hodil s hčerko znanega portoroškega zlatarja. Nekaj mesecev pred napadom sta pred njegovim blokom zagorela tudi avta njihove družine. Policisti so potrdili, da je avta nekdo namenoma zažgal. Obtoženi je prepričan, da za požigom in napadom nanj stoji prav portoroški zlatar. Ta je na zadnji obravnavi zatrdil, da to ni res.

Ni bil tam naključno

Da je zabodeni Simon P. pred blokom čakal Marka I., da bi ga napadel, sta na prejšnji obravnavi potrdili tudi dve priči. Eden je dejal, da bi moral Simon za napad dobiti približno tisoč evrov. K odpravi sumov, da je hotel napasti Lucijčana, ni pripomogel niti zabodeni Dolenjec, ki je priznal, da je napadel in poškodoval Marka, vendar je dodal, da se sploh ne spomni, kaj natančno se je zgodilo.

Ni znal prepričljivo pojasniti, kako se je znašel pred blokom v Luciji, zakaj je napadel Marka I. in zakaj je hudo ranjen po telefonu najprej poklical Ljubljančana Marka H. ter ga prosil, naj pride ponj.

Senat je tako včeraj le prebiral dokaze v sodnem spisu, med katerimi so bili tudi izpiski uporabe telefona Simona P. na dan dogodka, ki dokazujejo, da se je v Istri pojavil šele pol ure po polnoči, pred tem pa je bil v Ljubljani. V Luciji se je torej znašel le dobre tri ure pred napadom. Pred senatom pa je nasprotno povedal, da je bil v Istri nekaj dni in da je tistega dne popival po Luciji in Portorožu.

Njegova odvetnica Brankica Savić je senatu in obrambi včeraj izročila zahtevek, v katerem zabodeni Simon P. od Marka I. terja 60.000 evrov zaradi poškodb, zdravljenja in posledic napada. Sojenje se bo nadaljevalo v začetku julija.

DANIJEL CEK


Najbolj brano