V novi številki Primorskih novic preberite

V tem tednu so se sestali vsi trije istrski občinski sveti, samo v Kopru pa so razpravljali tudi o ukinitvi zdravju škodljivih dejavnosti v tržaški železarni. V Kopru so takoj pripravili posebno pisno izjavo, ki naj bi jo podpisali vsi trije istrski župani, medtem ko v Izoli in Piranu pobude niso obravnavali, čeprav sta ji župana Igor Kolenc in Peter Bossman načeloma naklonjena.

V tem tednu so se sestali vsi trije istrski  občinski sveti, samo v Kopru pa so razpravljali  tudi o    ukinitvi  zdravju škodljivih dejavnosti v   tržaški železarni Foto: Davorin Križmančič/Kroma
V tem tednu so se sestali vsi trije istrski občinski sveti, samo v Kopru pa so razpravljali tudi o ukinitvi zdravju škodljivih dejavnosti v tržaški železarni Foto: Davorin Križmančič/Kroma

Nič več član izolske SDS

Izolski občinski svetnik Nevijo Frank ne predstavlja več interesov SDS. Po osmih letih je izstopil iz izolskega odbora stranke in je zdaj samostojni svetnik. V svetniškem klubu SDS tako ostaja le še Radivoj Nardin.

Prvo lopato za avtocesto naj bi izkopali v Divači ali Postojni

V občinah, kjer že več kot desetletje poslušajo obljube in nestrpno pričakujejo gradnjo nove primorske avtoceste, podpirajo različico, po kateri bi avtocesto gradili v dveh delih. Zlasti Bistričani si želijo, da bi jo najprej zgradili mimo mesta Ilirska Bistrica. A na ministrstvu imajo drugačne načrte. Po njihovem bi gradnjo začeli v občini Divača ali Postojna.

Plačala jo bo občina

Tudi v tolminski občinski upravi so se odločili, da bodo v kriznih časih občanom šli na roko tako, da bodo namesto njih plačevali provizije za nekatere položnice. Gre za dobrodošlo drobno podporo, za kar so v proračunu rezervirali 10.000 evrov, kar pa ni malo.

Zabodeni zahteva 60.000 evrov

Zabodeni Dolenjec Simon P. od Lucijčana Marka I., ki ga je avgusta 2010 enajstkrat zabodel z nožem, zahteva 60.000 evrov. Na koprskem sodišču se je nadaljevalo sojenje Lucijčanu, vendar prič, ki bi kaj vedele o ozadju krvavega obračuna ali celo poslale Dolenjca nad Lucijčana, ni bilo na sodišče.

Zdravnik je za recept računal od pet do 50 evrov

Če bi pacient, ki mu je zdravnik iz Zagorja predpisoval recepte za psihoaktivna zdravila, želel vsa porabiti sam, bi moral vsak dan zaužiti kar 40 tablet. Zdravnik mu je v zadnjih dveh letih predpisal skupno 34.150 tablet. Po končani kriminalistični preiskavi se je zdravnik, skupaj s še tremi osumljenimi, svojimi bolniki, znašel v priporu.

Po hudi bolezni ponovno na začetku

Malo pred njenim 26. letom, na vrhuncu kariere, tik pred nastopom na svetovnih igrah neolimpijskih športov v Kolumbiji, je prišla novica - rak na dojki. Šok, hitra streznitev, ki je prinesla še eno, srebrno medaljo, nato pa stran od kotalkarskih plošč, v boj z boleznijo. In je zmagala. Hitro se je postavila na noge in že trenira. Šempetrka Lucija Mlinarič bo spet tekmovala, a ne za medalje, odslej za srce.

Internacionalizacija visokega šolstva je nujnost

Izredni profesor dr. Matjaž Novak je zelo prijeten in potrpežljiv sogovornik, ki ravno ne razmetava z besedami. Novembra lani je bil izvoljen za dekana Fakultete za management v Kopru. S petintridesetimi leti sodi zagotovo med najmlajše dekane univerzitetnih ustanov.

NR


Najbolj brano