Pokalna lovorika ostaja v Dekanih

V finalu pokala MNZ Koper je bil zmagovalec znan šele po izvajanju najstrožjih kazni, v katerih so bili bolj spretni Dekančani.

V finalu pokala MNZ Koper so  Dekančani (v modro-belih dresih) premagali sežanski Tabor (fotografija je iz arhiva) Foto: Primožič/Fpa
V finalu pokala MNZ Koper so Dekančani (v modro-belih dresih) premagali sežanski Tabor (fotografija je iz arhiva) Foto: Primožič/Fpa

Jadran Dekani : Tabor Sežana 8:7 (1:1, 0:0)

KOPER > Atletski stadion, gledalcev 300, sodnik Antić (Dekani). Strelca - 1:0 Smrtnik (60, iz 11m), 1:1 Bombač (64).

Dekani: Adam, Bržan, Novak, Vatovec, Ugrin, Ščulac (od 68. Knafelc), Grdina, Gavrić, Lekić (od 74. Nikolič), Babič (od 80. J. Palčič), Smrtnik. Trener: Dean Šćulac.

Tabor: S. Bole, Kršić, Godnič, Čvokić (od 46. K. Kariž), Podgoršek, P. Barut, Stančič, Makivić, U. Barut, Tribušon (od 68. Č. Kariž). Trener: David Kompara.

Dekanski Jadran je ponovno osvojil pokal MNZ Koper, in to na enak način kot lani, ko je po izvajanju enajstmetrovk premagal Ankaran.

Tokrat je ugnal sežanski Tabor, ki je bil v rednem delu precej enakovredne tekme sicer bliže zmagi. Dino Stančič je namreč zadel notranjo stran prečnika, a se je žoga odbila v polje.

Tekma je sicer trajala kar nekaj minut več, saj vodstvo tekmovanja ni poskrbelo za pobiralce žog, prav tako so iz sežanskega moštva letele pripombe na to, da je bil delegiran sodnik Mihael Antić doma iz Dekanov. Ta je sicer delo večinoma opravil dobro, lahko pa bi si prihranil širokogrudno dosojeno najstrožjo kazen za Dekane, ki je do konca razvnela strasti pri gostih, saj v podobnem položaju na drugi strani ni uporabil enakega kriterija. Zaradi protesta je moral na tribuno gostujoči trener David Kompara. V loteriji najstrožjih kazni po petih strelih ni bilo zmagovalca. David Adam in Sašo Bole sta ubranila strela Stančiču in Luki Novaku, v drugi seriji pa je Adam ustavil strel Žanu Podgoršku in odločil zmagovalca. Priznanja je podelil predsednik MNZ Koper Jani Bačić. RM


Najbolj brano