Bilo je kot v starih časih

Vaterpolisti Žusterne so zmagali na prvem finalnem dvoboju državnega prvenstva in povedli z 1:0 v seriji na tri dobljene tekme. Druga bo na sporedu jutri v Mariboru.

Žusterna je dobila prvo finalno tekmo državnega prvenstva Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Žusterna je dobila prvo finalno tekmo državnega prvenstva Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Navijaško ozračje na odprtem bazenu v Žusterni je spominjalo na dobre stare čase. Na tribunah se je zbralo 350 glasnih privržencev domačega kluba, ki je po razburljivem boju ugnal Maribor z 10:7. Odločitev je padla po izvajanju petmetrovk, potem ko se je redni del končal z izidom 7:7.

Dvoboj je bil po pričakovanju izenačen, razvoj dogodkov pa dramatičen. Mariborčani so imeli skozi vso tekmo rahlo rezultatsko pobudo. Gostitelji so jih lovili in naposled tudi ulovili, čeprav so v zadnjo četrtino šli z dvema zadetkoma zaostanka (5:7). Po ogorčenem boju so Koprčani prišli do izenačenja dve minuti pred koncem tekme. Oboji so nato imeli priložnost za zmago v rednem delu, a niso izkoristili številčne premoči. V koprskih vratih je blestel Luka Gržentič, ki je najboljše prihranil ob izvajanju petmetrovk. Tekma je bila odločena že po treh serijah strelov, saj je koprski čuvaj mreže zaklenil svoja vrata. Na drugi strani pa so bili gostitelji zelo učinkoviti in si priigrali vodstvo 1:0 v zmagah. Sedaj sledita dve tekmi v Mariboru. Prva bo na sporedu že jutri, ko moštva s klopi ne bo mogel voditi Duško Lončarević, ki si je v sredo prislužil (taktično) izključitev.

Drugi trener Nejc Potočnik, ki se je ob trikratnem strelcu Anzelcu izkazal tudi v vodi, bo imel torej nekaj več odgovornosti. Cilj pa ostaja nespremenjen, Dobiti si želijo eno od dveh tekem, ki sledita v Mariboru. Po možnosti že jutrišnjo, Za Žusterno so v sredo zadeli: Anzelc 3, Potočnik in Kuk po 2, Černeka, Fabič in Krivičič po 1. ASO


Najbolj brano