Banka Koper v treh mesecih z 1,2 milijona evrov dobička

Banka Koper, članica italijanske bančne skupine Intesa Sanpaolo, je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 1,2 milijona evrov čistega dobička. Bilančna vsota Banke Koper je konec marca znašala nekaj manj kot 2,3 milijarde evrov, tržni delež pa 5,7 odstotka, so sporočili iz banke.

Banka Koper, članica italijanske bančne skupine Intesa Sanpaolo, je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 1,2 milijona evrov čistega dobička Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Banka Koper, članica italijanske bančne skupine Intesa Sanpaolo, je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 1,2 milijona evrov čistega dobička Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Bilančna vsota Banke Koper je konec marca znašala nekaj manj kot 2,3 milijarde evrov, tržni delež pa 5,7 odstotka, so sporočili iz banke.

Obseg bruto kreditov nebančnemu sektorju se je v prvem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem lani zmanjšal za 7,3 odstotka, vendar pa je bil padec v celotnem slovenskem bančnem sistemu še višji, tako da se je tržni delež teh kreditov povečal s 5,8 odstotka na 6,4 odstotka.

Zaradi povečanja zbranih vlog strank iz nebančnega sektorja za skoraj 16 odstotkov se je povečal tudi tržni delež koprske banke v tem segmentu poslovanja. Pri tem je bila rast depozitov podjetij vključno z državo 35,5-odstotna, gospodinjstev pa 6,1-odstotna.

Banka Koper je v prvih treh mesecih oblikovala za 3,9 milijona evrov oslabitev za kredite, kar je slabih osem odstotkov manj kot v istem obdobju lani. Znesek oslabitev za delnice, razpoložljivih za prodajo, pa je znašal 3,8 milijona evrov, od tega 3,1 milijona evrov za delnice Cimosa.

STA


Najbolj brano