V novi številki Primorskih novic preberite

Emilu Rojcu, kontroverznemu županu občine Ilirska Bistrica, se izteka prvi mandat. Na vrh občine je padel skoraj dobesedno z neba, saj je bila ob njegovi izvolitvi bistriška javnost, ki ga skorajda ni poznala, presenečena.

Emilu Rojcu, kontroverznemu županu občine Ilirska  Bistrica, se izteka prvi mandat Foto: Leo Caharija
Emilu Rojcu, kontroverznemu županu občine Ilirska Bistrica, se izteka prvi mandat Foto: Leo Caharija

Sprva, ko se je uspel uvrstiti v drugi krog volitev. Še bolj pa po tem ko je premagal dotedanjega župana Antona Šenkinca. V Primorskih novicah objavljamo intervju z njim.

Označba za diktatorja ni bila razžalitev

Višje sodišče v Kopru je razveljavilo obsodilno sodbo za nekdanjo podpredsednico koprske SD Tatjano Magdalenič, ki je bila spoznana za krivo žaljive obdolžitve, ker je leta 2011 takratnega predsednika koprske SD Sebastjana Kokla v elektronskem sporočilu članom predsedstva SD označila za diktatorja. Višje sodišče zdaj ugotavlja, da to ni bilo kaznivo dejanje.

Pridejo, skočijo in ... odidejo

Na območju Lijaka je mogoče z jadralnimi padali leteti vse leto. A jadralnih padalcev, ki prihajajo sem iz vse Evrope, letos ni pričakalo nič novega. Namesto da bi staknili glave in začeli sodelovati, glavni akterji razvoja na tem področju čakajo oziroma vlečejo vsak v svojo smer. Turistična zveza s prstom kaže na občino, ta pa nanjo. Kritike, da so odgovorni na področju turizma zaspali, pa se množijo ...

Parcela je še v rokah NLB Leasinga

Pred dnevi so delavci podjetja za raziskovalno vrtanje Geotrans na delu zemljišča, kjer koprski župan Boris Popovič načrtuje gradnjo super stolpnice, v tla zvrtali šest vrtin za sondažo terena.

Od žalosti do smeha

Gašpar Gašpar Mišič bo od konca tega tedna zaposlen v kabinetu koprskega župana Borisa Popoviča. Postal bo njegov svetovalec. Kaj o tem menijo nekateri od skupaj 33 občinskih svetnikov?

O vetrnicah po referendumu

Divaški občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli sklep, da v trenutno razgrnjen občinski prostorski načrt občina ne bo umeščala novih vetrnih elektrarn ter da bo vladi poslala zahtevo, naj glede na izraženo voljo krajanov na referendumu zaustavi postopek sprejemanja državnega prostorskega načrta, prek katerega bi zgradili vetrna parka Senožeška brda in Zajčica. Proti vetrnicam je glasovalo 331 od 569 krajanov senožeške krajevne skupnosti.

Težave so, a za zaprtimi vrati

Svet Vrtca Idrija je poskrbel za nenavaden obrat. Na začetku aprila je edino prijavljeno kandidatko Marjeto Klemenčič iz Medvod izbral za ravnateljico, pred dnevi pa je ni imenoval. Na čelo vrtca je kot vršilko dolžnosti ravnateljice postavil domačo vzgojiteljico Darjo Lapajne, razpis za izbiro vodje vrtca pa bo ponovil.

Pogojna kazen za vojaško orožje

Pirančan, ki so ga konec aprila na podlagi evropskega pripornega naloga prijeli v italijanskem Tržiču, je včeraj lahko odkorakal na prostost. Na koprskem sodišču so ga zaradi vojaškega orožja obsodili na pogojno zaporno kazen in mu odpravili pripor. V Piranu je pred petimi leti na dveh naslovih hranil avtomatski puški, pištoli, dušilca zvoka, laserski merilnik in več nabojev.

V zapor bo morala še za nekaj mesecev

Zgodba o okrutnem umoru 58-letnega tržaškega finančnega posrednika Roberta Menicalija, na katerega so po obširni iskalni akciji naleteli na pobočju Cerja pri Opatjem selu julija 2011, je dobila epilog na vrhovnem sodišču. To je potrdilo sodbo višjega sodišča - 22 let zapora za morilca in dve leti zapora za njegovo tedanjo partnerko, ki naj bi sodelovala pri tatvini Tržačanovega avta in bančne kartice.

NR


Najbolj brano