V novi številki Primorskih novic preberite

Odkar je žled poškodoval tudi daljnovode Elesa na Primorskem, se lahko na severu regije prej kot pred ujmo zgodijo kratkotrajni električni mrki. Dokaz je izpad elektrike v začetku maja. Od poletja dalje naj bi bilo drugače, ker naj bi Eles dotlej poškodovane daljnovode popravil.

A oskrba severne Primorske z energijo bo ostajala manj zanesljiva, ker jo zaradi vrzeli v Renčah že leta napaja en daljnovod, ne standardna dva.

Soline bodo prodali v paketu

Kljub pozivu piranske občine, naj pri prodaji Telekoma izvzamejo hčerinsko družbo Soline - pridelava soli, ki je koncesionar Krajinskega parka Sečoveljske soline, v Ljubljani vztrajajo, da bodo Telekom prodali v paketu.

Okoljska inšpekcija v Luki Koper

Konec minulega tedna je nekdo na območju ankaranske Bonifike odložil več kupov črnega materiala. Ankarančani so sklepali, da gre za premogov prah iz Luke Koper in zadevo prijavili.

Čakajo obvestila o odpovedi

V zavarovalnici Adriatic Slovenica klestijo število zaposlenih.

Morje je vsako leto višje

“Višina morja ob slovenski obali se zvišuje, kar je še posebej opazno v zadnjem desetletju,” ugotavljajo na agenciji za okolje, ki spremlja višino morja v Koprskem zalivu od leta 1960 dalje.

Jagode in blitva s šolskega vrta

V času, ko v Sloveniji beležimo kritično nizko prehransko samooskrbo in otroci izgubljajo stik z zemljo ter pridelavo rastlin, so v hrpeljski osnovni šoli prijeli za motike: v deklarirano poslanstvo - izobraziti učence v celovite osebnosti - so vključili šolski vrt.

Načrte nosili s seboj po svetu

Franc Jezeršek je ponovno na zatožni klopi zaradi očitkov o izdaji poslovne tajnosti.

Priloga Vilenica na štirih straneh


Najbolj brano