V novi številki Primorskih novic preberite

Če do 15. maja lastniki gozdov ne bodo uspeli požagati vseh v žledu prizadetih iglavcev (in to ne bo uspelo več kot trem četrtinam), lahko prosijo za podaljšanje roka. A si s tem ne bodo kaj prida pomagali, saj bodo škodo, ki jim jo bodo povzročili podlubniki, trpeli predvsem oni.

 Foto: Lea Kalc Furlaničv
Foto: Lea Kalc Furlaničv

V soboto veliki finale in spet Tinkara

S Tinkaro Kovač, ki bo v soboto nastopila na finalnem večeru Evrovizije, smo se pogovarjali o vzdušju tik pred zadnjo preizkušnjo.

“Za nami ni nobenih stricev”

Na predčasnih parlamentarnih volitvah, ki bodo predvidoma poleti, bo z novo, neodvisno politično stranko nastopil tudi pravnik Miro Cerar. Ustanovni kongres stranke bo v drugi polovici maja, ko bodo dorekli tudi program in ime stranke.

Poleti v bolnišnico skozi nova vrata

Konec septembra bo minilo eno leto, odkar so energetsko sanirali izolsko bolnišnico, a so že doslej pri porabi energentov privarčevali 550.000 evrov ter presegli pričakovanja strokovnjakov.

Tista pot v službo in nazaj, ki je dobra za naravo in srce

“Prodal sem motor. Kupil si bom solidno kolo, da se bom z njim vozil v službo. Na poti nazaj bom šel po ovinku čez grič ali dva in tako naredil nekaj zase.” Tako Dean Podgornik povzema razloge, ki so vse pogostejši. A še zdaleč ne dovolj pogosti.

V Pivki že snujejo načrte za električna vozila

Z rezanjem slavnostnega traku so ob petkovem pivškem občinskem prazniku odprli kotlovnico v Osnovni šoli Košana.


Najbolj brano