V novi številki Primorskih novic preberite

Civilna iniciativa za samostojni Notranjski muzej zahteva, da vodstvo Občine Postojna odpokliče direktorico javnega zavoda Znanje Brigito Kidrič, ker so ji zaradi plagiata diplomske naloge odvzeli naziv univerzitetne diplomirane organizatorke.

Civilna iniciativa za samostojni Notranjski  muzej zahteva, da vodstvo Občine Postojna odpokliče direktorico javnega zavoda Znanje Brigito Kidrič, ker so ji zaradi plagiata  diplomske naloge odvzeli naziv univerzitetne diplomirane organizatorke Foto: Danijel Cek
Civilna iniciativa za samostojni Notranjski muzej zahteva, da vodstvo Občine Postojna odpokliče direktorico javnega zavoda Znanje Brigito Kidrič, ker so ji zaradi plagiata diplomske naloge odvzeli naziv univerzitetne diplomirane organizatorke Foto: Danijel Cek

Kidričeva je, tako ugotavljajo na fakulteti, po izrednem študiju organizacije dela skoraj v celoti, po principu kopiraj-prilepi, sestavila nalogo iz gradiv kadrovske službe Vlade RS o letnem pogovoru s sodelavcem.

Gorici kot Trg Evropa: malo skupaj, drugače pa vsaka zase

Deset let je minilo od vstopa Slovenije v EU, ki je svoj najveličastnejši trenutek doživel na trgu med Goricama. Za mesti, ki sta naslonjeni eno na drugo, in njune prebivalce se je v desetih letih marsikaj spremenilo, a da bi zaživeli brez pregrad, so še vedno le sanje ...

V novi številki Primorskih novic objavljamo tudi obsežno prilogo ob deseti obletnici vstopa v Evropsko unijo.

Država naj spoštuje pogodbe

Ogorčenje, ker je država drastično oklestila količino denarja za potresno obnovo, se v Posočju še ni poleglo. Poslanec SDS Danijel Krivec ministra za kmetijstvo in okolje Dejana Židana opozarja, da se država ne drži pogodb, ki jih je podpisala s prizadetimi. Nadaljevanje obnove ni jasno. Država je zagotovila še četrt milijona evrov, Židan pa pričakuje, da bo obnova jeseni tekla nemoteno naprej.

Kocke med kolesi in škrbaste bitve

Granitne kocke na avtobusni postaji v Piranu so tako razmajane, da se celo zatikajo med kolesa avtobusa, bitve ob morju so razbite in oškrbljene, Dantejeva ulica pa razpokana, opozarja občinska svetnica Zora Mužinić. Občino sprašuje, kdaj bo to popravila.

Droge je bilo preveč le za lastno uporabo

Novogoriško sodišče je 21-letnega Novogoričana lani jeseni zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo očitkov, da je prenašal drogo in jo ponujal v prodajo. Po pritožbi tožilstva pa se je zadeva znova znašla na sodišču. Tokrat so ga obsodili na enoletno zaporno kazen, ki pa jo bo lahko odslužil z delom v splošno korist.

Panthera bo le dobila svoje gnezdo

Proti koncu letošnje pomladi bodo na goriškem letališču vendarle začeli graditi novo proizvodno halo družbe Pipistrel. V njej naj bi zaposlitev dobilo približno 200 ljudi, ki bodo izdelovali v glavnem novo štirisedežno letalo Panthera. V povprečju eno na dan.

Letalo iz južne Italije zamuja

V četrtek bi moralo na portoroškem letališču pristati prvo čartersko letalo, ki bi potem vsak četrtek in nedeljo po trikrat na dan povezovalo Istro s Catanio, Salernom in Rimom. A ga še ne bo.

NR


Najbolj brano