V novi številki Primorskih novic preberite

Po vrnitvi Zorana Jankovića na čelo Pozitivne Slovenije koalicije ni več, zatrjujejo v strankah SD, DL in Desus. V stranki PS poražena predsednica vlade Alenka Bratušek kljub napovedim, da bo odstopila s premierskega položaja, tega še ni storila. Več - ali bolje rečeno - vse o politični prihodnosti Slovenije naj bi bilo znano v torek.

 Foto: Daniel Novakovic
Foto: Daniel Novakovic

Dan štirih papežev

Cerkev je v nedeljo z obredom, ki ga je vodil papež Frančišek, dobila dva nova svetnika, papeža Janeza Pavla II. in Janeza XXIII. Napovedi, da se bo dogodka udeležilo več milijonov vernikov, se niso uresničile. Prišlo jih je 800.000, kar je še vedno osemkrat več, kot jih zmore sprejeti ploščad na Trgu Sv. Petra.

Nekateri čakajo na privez že več kot 30 let

Pogled na ožji del starega koprskega mandrača Porporella ponuja takšno sliko: vsaj 30 priveznih mest je prostih, na gladini pa se pozibava najmanj pet plovil, ki so že dolgo prepuščena nemilosti vremena in morja, saj zanje nihče ne skrbi.

Bo v slogi reka bolj čista?

Župani treh goriških občin in vipavske so se spet slovesno zavezali, da bodo celovito uredili odvajanje odplak in s tem reko Vipavo in druge pritoke Soče naredili bolj čiste.

Sežanski dijaki in študenti so Srečkoti

Šolski center Srečka Kosovela Sežana od leta 2005 omogoča svojim študentom, dijakom in profesorjem nabiranje študijskih izkušenj tudi v tujini. Z več kot 150 udeleženci različnih programov so med najbolj mobilnimi šolami v Sloveniji.

Želi si domov, na Kosovo

Po besedah Roka Jenka, odvetnika prijetega voznika črnega audija Jetona Vokrrija, obstaja velik interes, da bi Vokrrija namesto Slovaški izročili Kosovu, kjer bi mu sodili za umor na Slovaškem in za še nekaj drugih dejanj.

Z Jugom v hrbet srečnejši Štajerci, besni Koprčani

Maribor je z Bonifike odnesel, kar je želel, in postavil hipoteko nad novi naslov prvaka, medtem pa se bo Koper znova moral truditi za potrditev evropskega statusa, saj tekmeci niso počivali. Derbi pred rekordnim številom gledalcev so odločale epizode, praviloma vse v prid državnih prvakov.


Najbolj brano