Na listi za sanjsko službo sedem izžrebanih

Državljanska akcija Sanjska služba je zbrala 3100 podpisov in v četrtek vložila kandidatno listo za evropske volitve. Nosilec liste je arhitekt Uroš Uršič.

Predstavniki Državljanske akcije Sanjska služba s podpisi podpornikov listi kandidatov za evropske volitve  Foto: STA
Predstavniki Državljanske akcije Sanjska služba s podpisi podpornikov listi kandidatov za evropske volitve  Foto: STA

LJUBLJANA > “So običajni ljudje, živijo isto življenje, kot ga živimo vsi, in se ubadajo z istimi težavami, kot vsi, ki živijo v naši državi,” je ob predstavitvi liste Sanjska služba povedal predstavnik državljanske akcije Dare Troha.

Nosilec liste je arhitekt Uroš Uršič, na njej pa so še (po vrstnem redu): David Breskvar, Barbara Ložar, Boštjan Novak, Ksenija Korenjak Kramar, Andreja Korade in Marko Korenjak. Kot je povedal Troha, je šest kandidatov višje ali visokošolsko izobraženih, eden pa je študent.

Kandidate so javno izžrebali 13. aprila med tistimi, ki so se prijavili prek spletnega obrazca na Facebooku. Le sedem in ne osem kandidatov je na listi zaradi proceduralne napake.

Doslej so za akcijo porabili nekaj več kot tisoč evrov, varčni bodo tudi pri volilni kampanji, je zagotovil Troha. Kandidate bodo predstavili prihodnji teden. Pojasnil je še, da so še pred začetkom samega eksperimenta dobili zagotovilo, da za projekt ni nikakršnih omejitev. NR


Najbolj brano