V novi številki Primorskih novic preberite

Slovenija bo po velikonočnih praznikih bogatejša za tretjo Pro Bono ambulanto. Umeščena je v zdravstvenem domu v Kopru, namenjena zdravljenju bolnikov brez zdravstvenega zavarovanja, ki jih drugje brezplačno ne smejo zdraviti. Nikogar, ki bo prosil za pomoč, ne bodo zavrnili.

Slovenija bo po velikonočnih praznikih bogatejša za tretjo Pro Bono ambulanto Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenija bo po velikonočnih praznikih bogatejša za tretjo Pro Bono ambulanto Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Predor prehiteva hitro cesto

Predor Markovec še kar pleskajo, čeprav bi ga morali po prvotnih napovedih popleskati do 17. marca. Dars pa je medtem podpisal dve novi pogodbi, za montažo elektro-strojno opreme in dokončanje gradbenih del v predoru. Zdi se, da mu bo predor uspelo dokončati še letos, kot je nazadnje napovedal. Kaj pa traso hitre ceste?

Bodo podprli Popoviča?

Pozitivna Slovenija se bo s kandidati za župane v Kopru začela pogovarjati šele po volilnem kongresu, ko bo jasno, ali bo stranko še naprej vodila Alenka Bratušek ali pa Zoran Janković. Tina Komel ne izključuje možnosti, da bi podprli kar Borisa Popoviča.

“Vprašanje o podpori Popoviču je nepomembno”

Predsednica vlade in predsednica stranke Pozitivna Slovenija Alenka Bratušek se je v Kopru dobila s člani stranke južne in severne Primorske. Spregovorili so o dosedanjem delu vlade in pogledali, kaj se dogaja na terenu po lokalnih odborih. Na srečanje je prišlo vsega 30 članov. Srečanje so zaprli za javnost, tik pred njim pa je Bratuškova na kratko spregovorila za Primorske novice.

Na lepem humanitarni ...

Čeprav so nekateri mestni svetniki opozarjali, da se je v letošnjem proračunu novogoriške občine mimo vrste znašlo 500.000 evrov za nakup prostora za humanitarni center v mestu in da posel ni videti tako ugoden, kot da je, je večina njih kolegov dvignila roke zanj. Občina naj bi torej letos kupila zemljišče za središče.

Z novim direktorjem boljši odnosi z domačini parka

Svet javnega zavoda Park Škocjanske jame je brez večjih pripomb sprejel letni program dela zavoda in finančni načrt. Ker ga mora potrditi še vlada (verjetno se bo to zgodilo do konca aprila), bo moral Park dotlej poslovati po dvanajstinah. Park letno upravlja s 3,1 milijona evrov, od tega mu resorno ministrstvo sofinancira 335.000 evrov, ostalo zaslužijo z vstopninami in prek projektov.

Šest hišnih preiskav zaradi “trave” tudi na Primorskem

Celjski kriminalisti so končali obsežno preiskavo, med katero so med drugim razkrili tudi prodajo pripomočkov za gojenje konoplje na spletu. Odkrili so kar 21 prostorov, opremljenih za gojenje konoplje, ovadili pa bodo 47 osumljencev. Šest hišnih preiskav so opravili tudi na Primorskem.

Gasilci s cisterno na bok

“Ko smo zavili na letališko stezo, je tovornjak zaplesal in zdrsnil v levo, voznik ga je nato skušal poravnati tako, da je zavil v desno in nato nas je prevrnilo na levi bok,” nam je nesrečo letaliških gasilcev v Sečovljah opisal novinar Radia Koper Matej Rodela. V nesreči se je laže poškodoval, prav tako oba gasilca.

Kako so si tri Novogoričanke ustvarile sanjsko službo

V času, ki mladim diplomantom in drugim dela željnim ni najbolj naklonjen, si je skupina treh Novogoričank pomagala po svoje. Ljubezen do malih živalih, še posebej do psov, je bila ključnega pomena za odločitev o odprtju pasjega salona in pekarne. Novost, ki so jo na Goriškem pogrešali mnogi pasjeljubci, je tako ponudila službo trojici, ki sedaj skrbno ureja štirinožne kosmatince ter peče pasje piškote in torte.

V deželi priložnosti je treba za med in mleko pošteno garati

“Doma nisem videl priložnosti za napredek,” je svojo zgodbo o potovanju in delu v Avstraliji pričel Tolminec Saša Kolman, ki je v deželo aboriginov odšel jeseni. Kot nogometaš in trener se je doslej, kljub temu, da ima šele trideset let, preizkusil že v sedmih tujih državah.

NR


Najbolj brano