V novi številki Primorskih novic preberite

V maniri birokratskega urejanja življenja je nastal osnutek popravljenega zakona o ohranjanju narave, ki gorsko kolesarjenje neživljenjsko potiska v geto. Če ga bodo prepovedali povsod izven prometnic, bo to hud udarec za kolesarski turizem, ki je najhitreje rastoč turistični produkt v EU in še bolj v Sloveniji.

V maniri birokratskega urejanja življenja je nastal osnutek popravljenega zakona o ohranjanju narave, ki  gorsko kolesarjenje neživljenjsko potiska v  geto Foto: Neva Blazetič
V maniri birokratskega urejanja življenja je nastal osnutek popravljenega zakona o ohranjanju narave, ki gorsko kolesarjenje neživljenjsko potiska v geto Foto: Neva Blazetič

Če bi gorske kolesarje pregnali, bi samo v Posočju izgubili približno 10.000 nočitev letno.

Žled ohromil Pivško in Postojnsko

Takšne polomije zaradi žledu v pivški in postojnski občini ne pomnijo. Po četrtkovem sneženju se je namreč z nizkimi temperaturami na snežno odejo spustil ledeni dež, zlomil v led ovita drevesa in povzročil izpad električne energije.

Ker je ob izpadih električne energije onemogočeno črpanje vode, so s Kovoda, ki s pitno vodo oskrbuje Pivčane in Postojnčane, zaradi izrednih razmer opozarjali na varčevanje z vodo.

Arčon in Jurca se razhajata sporazumno

Novogoriški župan Matej Arčon je zamenjal načelnika oddelka za okolje, prostor in javno infrastrukturo Nika Jurco. Razlog? Jurca, ki je 13 let vodil oddelek, ni dovolj učinkovit. Razrešitev je sporazumna, Jurca bo po novem podsekretar na istem oddelku.

Elegantne gospe, bojeviti možje

Bili smo na snemanju televizijske serije Borgijci v Gorici.

Istrski osli tudi na Krasu in v Brkinih

Vrnitev istrskega osla v okolje, kjer je nekoč že prebival - na Kras in v Brkine -, postaja vse bolj verjetna. Za to si še posebej prizadevajo nekateri primorski rejci oslov in Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica.


Najbolj brano