Za portoroške košarkarje malo prostih dni

Mladi postojnski trener Konstantin Subotić je prvoligaški krst doživel na klopi Kraškega Zidarja, sledila je prvoligaška epizoda v Kopru, v letošnji sezoni pa v 1. SKL uspešno vodi portoroške košarkarje, ki so prvi del sezone končali na četrtem mestu.

Kosta Subotić uspešno vodi košarkarje Portoroža Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Kosta Subotić uspešno vodi košarkarje Portoroža Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > “V prvi polovici sezone smo presegli tudi najbolj optimistične napovedi. Izkupiček šestih zmag in treh porazov je nedvomno zelo dober, tako da smo lahko zadovoljni. Zavedamo se, da je pred nami še veliko tekem, ob tem pa imamo zelo zahteven razpored,” je prvi del sezone ocenil 32-letni Subotić, ki nedvomno sodi med najbolj perspektivne slovenske trenerje.

> So okrepitve upravičile pričakovanja?

“Večina igralcev ima prvič tako pomembno vlogo na prvoligaški sceni, a so vsi fantje prispevali velik delež k našim rezultatom. Nekateri posamezniki še vedno niso pokazali vsega, kar znajo. Smo nova ekipa, ki potrebuje čas in še vedno raste iz tekme v tekmo. Prepričan sem, da bo vsak izmed košarkarjev še napredoval, čas za dokončne ocene pa bo po koncu sezone.”

> Kje vidite največje rezerve pred nadaljevanjem prvenstva?

“Še vedno imamo veliko prostora za napredek, tako individualno kot ekipno. Nekaterim igralcem je potrebno dvigniti samozavest, večji del ekipe pa mora sanirati poškodbe, tako da bomo lahko trenirali v popolni postavi pod maksimalno obremenitvijo. Že od začetka priprav se ubadamo s številnimi poškodbami, na katere žal nimamo vpliva. Pred zadnjo tekmo v gosteh se je na enem izmed treningov poškodoval tudi Nejc Buda, ki je zelo pomemben člen naše ekipe. Krilni košarkar Miha Markič zaradi poškodbe ni opravil niti enega treninga, kapetan in prvo ime ekipe Sašo Ožbolt pa je odigral le dve tekmi, zato ima dosedanji rezultat se toliko večjo težo. Ne nazadnje smo novinci z eno najmlajših ekip v ligi, tako da izkušnje zagotovo niso na naši strani.”

> Boste lahko v naslednjih mesecih računali na Ožbolta in Markiča?

“Omenjena košarkarja kljub veliki želji še nista začela s treningi in trenutno še ne moremo napovedati, kako bo z njuno vrnitvijo na parket. V tem trenutku lahko le držimo pesti in upamo na njuno čimprejšnjo vrnitev.”

> Se lahko Portorož uvrsti v ligo za prvaka?

“Trenutno ne razmišljamo o tem, kaj bo čez tri mesece, saj je pred nami še veliko tekem. Zdaj je bolj pomembno, da gremo še naprej tekmo po tekmo. V športu se stvari lahko hitro obrnejo, saj lahko ena poškodba vse spremeni.”

> Kakšen je program dela v prazničnih dneh?

“Za naše moštvo je prišel zimski premor v pravem trenutku. Ekipo sem najprej skušal malce osvežiti, sedaj pa nadaljujemo z zahtevnimi treningi dvakrat dnevno. Prostih dni je zelo malo. Upam, da bomo prvo tekmo v letu 2014 pričakali v popolni zasedbi.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano