Krasna popotnica za novo leto

“Pišem vam, ker so očitno med nami še resnično 'dobri možje',” nam je sporočila teta prvošolčka Mihe Ferluge iz Ankarana. Prvošolček je te dni doživel pravcato “božično zgodbo”.

ANKARAN > Na pobudo dedka, da bi preživeli nekoliko drugačen dan, brez televizije, je vnuk pripravil stekleničko s sporočilom. “Miha je z nonotom naredil zemljevid Ankarana, napisal svoj naslov, nonotovo telefonsko številko in se malce predstavil. 4. decembra sta vrgla stekleničko s sporočilom v morje in pravzaprav nanjo pozabila,” nam je zaupala Maša Ražman Knap, teta šestletnega Mihe Ferluge iz Ankarana. “Želel sem si, da bi mi kdo odpisal, za srečo in ker imam rad gusarje ter njihove zgodbe,” pravi Miha, ki ga je predvčerajšnjim presenetila priporočena pošiljka.

Stekleničko je namreč v strunjanskem Mesečevem zalivu našel Domen, Mihi napisal prijazno pismo in priložil sestavljanko piratske ladje. “Na jutranjem sprehodu sem dne 14. 12. v Mesečevem zalivu v Strunjanu našel tvojo steklenico. Ni potovala daleč, je bila pa kar deset dni na morju. Ker si tako podrobno narisal, od kod si, in ker so tu božični prazniki, je Božiček pri meni zate odložil tole sestavljanko,” je zapisal prijazni najditelj in Mihi ter njegovim bližnjim voščil vse dobro v novem letu in “veliko zanimivih zgodb”.

“Seveda se bo Miha po svoje zahvalil in morda je to začetek novega prijateljstva. Vsekakor pa je dokaz, da ni vse tako črno in da so tam zunaj še vedno ljudje, ki so pripravljeni narediti nekaj lepega, spontanega za sočloveka. Krasna popotnica za novo leto,” pravi Mihova teta, ki je nečakovo zgodbo želela z našimi bralci deliti zato, ker je prežeta z optimizmom. Torej prav s tistim, kar bomo tudi v prihajajočem letu še kako potrebovali. MPG


Najbolj brano