Spletne trgovine največ prodajo ob ponedeljkih

Spletna prodaja se z vse večjo razširjenostjo interneta krepi tudi pri nas. Po oceni družbe Valicon naj bi skupni znesek letošnjih nakupov Slovencev prek spleta dosegel približno 122 milijonov evrov. Spletne trgovine največjo prodajo beležijo dan po vikendu, torej ob ponedeljkih.

Po oceni družbe Valicon naj bi skupni znesek letošnjih nakupov Slovencev prek spleta dosegel približno 122 milijonov evrov Foto: STA
Po oceni družbe Valicon naj bi skupni znesek letošnjih nakupov Slovencev prek spleta dosegel približno 122 milijonov evrov Foto: STA

LJUBLJANA > V spletni trgovini Enaa.com že vrsto let največjo prodajo zabeležijo na prvi ponedeljek po 15. decembru, v spletni trgovini Mimovrste.com pa so prodajno najuspešnejši dan v letošnjih prvih enajstih mesecih obeležili v ponedeljek, 25. novembra.

To ne velja le za trgovine, ki ponujajo predvsem izdelke zabavne elektronike. Tudi v Mercatorjevi spletni prodajalni, kjer se med najbolj prodajane izdelke uvrščajo sveže sadje in zelenjava, mleko ter piškoti in napolitanke, so največjo prodajo letos zabeležili v ponedeljek, 4. novembra.

Slovenski trg spletne prodaje fizičnim osebam bo letos po ocenah Valicona dosegel približno 122 milijonov evrov, kar je 20 odstotkov več kot lani. Okoli 570.000 Slovencev na spletu opravi vsaj en nakup na leto, 110.000 pa je takih, ki kupujejo vsaj enkrat na mesec.

STA


Najbolj brano