Ammann zmagovalec Oberstdorfa, Prevc tretji

Švicar Simon Ammann je zmagovalec uvodne tekme 62. novoletne turneje smučarskih skakalcev v Oberstdorfu. Za štiri točke je premagal Norvežana Andersa Bardala. Za prve stopničke Slovenca na tekmi v Obrstodorfu po letu 1961 je poskrbel Peter Prevc, ki si je razdelil tretje mesto z Avstrijcem Thomasom Diethartom, zaostala sta 4,6 točke.

Peter Prevc je s tretjim mestom poskrbel za prve stopničke Slovenca na tekmi v Oberstdorfu po letu 1961  Foto: Nebojsa Tejic
Peter Prevc je s tretjim mestom poskrbel za prve stopničke Slovenca na tekmi v Oberstdorfu po letu 1961  Foto: Nebojsa Tejic

OBERSTDORF > Za Simona Ammanna, štirikratnega olimpijskega zmagovalca, je to po letu 2008 druga zmaga na tej skakalnici in prva v svetovnem pokalu po Lahtiju leta 2011.

Od Slovencev se je do točk dokopal le še Jurij Tepeš, zasedel je 19. mesto. Jaka Hvala je za finalom zaostal za las (31. mesto), med 30 najboljših pa se niso uvrstili niti Robert Kranjec (41.), Rok Justin (42.), Tomaž Naglič (45.) in Jernej Damjan (47.).

Druga tekma turneje bo na novoletni dan v Garmisch-Partenkirchnu.

STA


Najbolj brano