Mladi med gasilci

Oktober - mesec požarne varnosti - je tradicionalno rezerviran za prikaz dela gasilcev in ozaveščanje, kako ravnati v nezgodi. To so storili tudi kanalski gasilci na OŠ Kanal.

Največ zanimanja je med šolarji seveda vzbudila vodna brizgalna
Največ zanimanja je med šolarji seveda vzbudila vodna brizgalna  

KANAL >Sredi oktobra je predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Kanal Boris Čufer predstavil šolarjem gasilsko opremo, prostore, vozila in delo kanalskih gasilcev. Pri predstavitvi je pomagala tudi kanalska gasilska mladina in operativni člani.

Vsak dan so domači gasilci v dopoldanskem času sprejemali skupine različnih starosti. Po sprejemu otrok in njihovih učiteljic so jih najprej povabili v spodnje prostore, kjer so jim predstavili osebno opremo gasilcev, ogledali pa so si lahko tudi gasilska vozila. Na prostoru za gasilskim domom je gasilska mladina prikazala sovrstnikom, kaj se učijo na gasilskih vajah. Prikazali so vajo zbijanja tarče z gasilsko vedrovk in štafetno vezanje vozlov. Po končanem prikazu gasilske mladine so se lahko preizkusili še njihovi sovrstniki. Bili so navdušeni nad vajami, predvsem pa nad brizganjem vode.

V treh dneh je tako gasilce obiskalo okoli 150 otrok. Operativni člani so otrokom prikazali tudi delo z avto dvigalom, z vozilom za gašenje gozdnih požarov ter novo pridobljeno vozilo - gasilsko cisterno za gozdne požare.

Nekaj otrok je že izrazilo željo, da bi tudi oni postali gasilci ...

Tekst in foto: DANIJEL MARKIČ


Najbolj brano