Ponomarenko Janićeva četrta v Duisburgu

Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu zasedla četrto mesto na 500 metrov. Primorka je za kolajno zaostala slabe pol sekunde. Zmagala je Madžarka Danuta Kozak pred Nemko Katrin Wagner-Augustin in Novozelandko Liso Carrington.

Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu zasedla četrto mesto na 500 metrov Foto: Stanko Gruden
Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu zasedla četrto mesto na 500 metrov Foto: Stanko Gruden

DUISBURG > Slovenka je že pred tem uspešno nastopila v polfinalu na 200 metrov, saj se je z zmago v svoji skupini prebila v nedeljski finale A.

“Moj cilj sta bili dve uvrstitvi v finale, kar sem izpolnila, vse, kar je več, pa je super. Res je četrto mesto eno mesto manj od kolajne, vendar moram biti s svojim rezultatom zadovoljna. To je nenazadnje moj najboljši rezultat na 500 metrov. Jutri bom poskušala dodati še kakšen kanček več in upam, da bom dosegla podobno dober rezultat,” je nastop na 500 metrov ocenila Špela Ponomarenko Janić.

Danes je v finalu A veslal tudi Jošt Zakrajšek in na 1000 metrov zasedel deveto mesto. Za kolajno je zaostal dobrih pet sekund. Zmagal je Nemec Max Hoff pred Avstralcem Kenom Wallaceom in Madžarom Bencejem Dombvarijem. Zakrajška v nedeljo čaka še nastop na 5000 metrov.

“Z današnjim nastopom sem v bistvu zadovoljen, z rezultatom pa daleč od tega. Že včeraj sem videl, da bo vse odprto od drugega do devetega mesta, prvo je bilo pač oddano za Hoffa. Kdor je bolje izkoristil današnje razmere, je bil na stopničkah, drugi pač ne. Delno se izgovarjam na vreme, saj sem imel smolo z bočnim vetrom. Pri medaljah so bili tisti, ki so imeli proge bolj v zavetrju, proti deveti progi. Tako sem prvih 500 metrov porabljal tisto energijo, ki jo običajno hranim za drugo polovico. A kakor koli, to je vendarle moja najboljša uvrstitev na SP,” je po tekmi povedal Zakrajšek.

STA


Najbolj brano