Tudi Sod zaskrbljen nad dogajanjem v luki

Slovenska odškodninska družba (Sod) je na nadzorni svet Luke Koper danes naslovila pismo z izrazi zaskrbljenosti ob problematiki imenovanja predsednika uprave Luke Koper, ki se pojavlja v zadnjih dneh. Ob tem so izrazili pričakovanja do nadzornega sveta v smeri najvišje stopnje odgovornosti in skrbnosti vestnega in poštenega gospodarstvenika.

Slovenska odškodninska družba (Sod) je na nadzorni svet Luke Koper danes naslovila pismo z izrazi zaskrbljenosti ob problematiki imenovanja predsednika uprave Luke Koper, ki se pojavlja v zadnjih dneh Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Slovenska odškodninska družba (Sod) je na nadzorni svet Luke Koper danes naslovila pismo z izrazi zaskrbljenosti ob problematiki imenovanja predsednika uprave Luke Koper, ki se pojavlja v zadnjih dneh Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > V javnosti zadnje dni odmeva odstop Gašparja Gašparja Mišiča z mesta državnega sekretarja v kabinetu premierke Alenke Bratušek, ki je tudi eden od kandidatov za novega predsednika uprave Luke Koper. Na dogajanje so se danes odzvali tudi v Sodu.

“Luka Koper predstavlja eno največjih in strateško pomembnih slovenskih podjetij, ki je pomemben zaposlovalec. Dejavnost Luke Koper ima pomembne neposredne in posredne učinke na slovensko gospodarstvo in ustvarja visoko dodano vrednost,” so zapisali. Poudarili so, da zaradi tega z zaskrbljenostjo spremljajo zadnje dogodke v zvezi z imenovanjem predsednika uprave družbe. “Pričakujemo, da bo nadzorni svet z najvišjo stopnjo odgovornosti in z vso potrebno skrbnostjo vestnega in poštenega gospodarstvenika za predsednika uprave imenoval izkušeno strokovno osebo z jasno vizijo in ambiciozno strategijo, ki bo kos sodobnim izzivom poslovanja,” so zapisali.

STA


Najbolj brano