Gorica in Koper sta še uganki

Žreb nove nogometne sezone v prvi in drugi ligi je primorskima prvoligašema vsaj papirnato prinesel lažja tekmeca - Kopru novinca Krko, Gorici pa Triglav.

Sebastjan Dvojmoč, AH Mas Tech: “V drugi ligi želimo igrati vidno vlogo.”
Sebastjan Dvojmoč, AH Mas Tech: “V drugi ligi želimo igrati vidno vlogo.”  

BRDO PRI KRANJU > A to bomo 13. julija šele videli. Koprčani bodo temeljito pomlajeni, kakšna bo ekipa novinca iz Novega mesta, ki so ga v ligo uvrstili na veliko željo vodstva NZS, pa še ni moč ugotoviti. Ob tem ni moč prezreti dejstva, da v Krki že mesece zamujajo s plačili nogometašem, ki so igrali v drugi ligi, medtem ko je Aluminij, ki je v minuli sezoni zasedel zadnje mesto v ligi, bistveno stabilnejši klub. Ob tem, da so v ligo uvrstili klub, ki dolguje igralcem, trditve, da je NZS od Kopra zahtevala potrdila o finančni konstrukciji, zvenijo naravnost smešno. Druga ekipa Parme, kot so nekateri v šali že poimenovali Gorico, se bo v Kranju v 1. krogu merila s Triglavom. “Prihodov in odhodov še ne morem komentirati, lahko pa povem, da ekipa, ki se bo predstavila jutri, še nima končne podobe. Zaokrožena bo avgusta, ko se začne italijansko prvenstvo. Nekateri igralci so še na dopustu. Lahko pa povem, da se bo ekipa močno okrepila in da bo kakovostna,” je povedal predsednik ND Gorica Robert Vrtovec, ki je na žreb pripeljal tudi italijanske sodelavce.

Primorski pari prvega kroga pokala Slovenije 21. avgusta - Slatina : Gorica, Brda : AH Mas Tech, Dekani: Garmin Šenčur, Koroška Dravograd : Tolmin, Krka : Luka Koper.

Koprčane je zastopal direktor kluba Valter Valenčič, ki je cilje in želje strnil v naslednje stavke: “Za nami je kar turoben mesec, ampak iz take zgodbe moramo priti močnejši. Na sezono gledam z dokajšnjo mero optimizma, kajti uresničili bomo našo vizijo o igranju z mlado ekipo, ki bo marsikomu zagrenila življenje. Okostje je bolj ali manj znano, kolikor vem, novih odhodov igralcev s pogodbami ne bo. Pričakujem pa, da bo predsednik poskrbel za okrepitev še s kakim znanim imenom.” Napol dirigirani žreb, kot vsako leto, se je s Koprčani poigral, saj se bodo s Krko pomerili tudi v prvem krogu pokalnega tekmovanja. Jesenskega dela sezone bo konec 8. decembra, spomladanski del se bo začel 1. marca, prvenstvo pa se bo končalo 31. maja 2014.

Prvi primorski obračun v sezoni bo v 6. krogu 17. avgusta na Bonifiki, povratni pa 26. oktobra v 16. krogu. Preostala dva medsebojna obračuna bosta odigrana spomladi.

Na žrebu je bil tudi predsednik AH Mas Techa, saj so izžrebali pare drugoligaškega tekmovanja, ki se bo začelo 11. avgusta. V prvem krogu bodo Ankarančani gostovali v Šmartnem. “Poskušali bomo igrati vidno vlogo. Nameravamo ohraniti jedro ekipe in se pomladiti. Na začetku priprav, ki jih začnemo 10. julija, bomo imeli na preizkušnji deset nogometašev,” je povedal Sebastjan Dvojmoč. Ankarančani bodo prvi dve domači tekmi igrali na atletskem stadionu v Kopru, saj domače igrišče urejajo za potrebe 2. SNL.

Ob robu žreba so podelili tudi nagrade. Za najboljšega strelca jo je prejel Marcos Tavares (17 zadetkov), v drugi ligi pa sta bila najučinkovitejša Amer Krcić in Josip Golubar (oba po 13 zadetkov).

ROK MAVER


Najbolj brano