Težke razmere so tudi izziv

Tako novogoriška kot koprska policijska uprava sta včeraj obeležili dan policije. Direktor novogoriške policijske uprave Alojzij Mohar je v svojem nagovoru med drugim povedal, da prihodnji mesec končuje svoje delo v policiji. Kdo ga bo nasledil, za zdaj še ni znano.

Direktor novogoriške policijske uprave Alojzij Mohar je napovedal skorajšnji odhod, saj se bo upokojil Foto: Nace Novak
Direktor novogoriške policijske uprave Alojzij Mohar je napovedal skorajšnji odhod, saj se bo upokojil Foto: Nace Novak

SOLKAN, MORETINI > Na novogoriški policijski upravi so dan policije, 27. junij, počastili že z včerajšnjo slovesnostjo, na kateri je direktor Policijske uprave Alojzij Mohar prejemnikom podelil priznanja in znake policije za dolgoletno delo v policiji. Zlati ščit policije je prejel Stanko Pregelj, podelili so še dva srebrna in osem bronastih ščitov. Mohar, tudi sam prejemnik enega od priznanj, in sicer velikega ščita policije z bronasto zvezdo - priznanje mu bodo podelili na osrednji slovesnosti, 27. junija, na Brdu pri Kranju - je v svojem nagovoru napovedal tudi, da v naslednjem mesecu zaključuje svojo 34-letno kariero v policiji in odhaja v pokoj.

Z delom v policiji je začel leta 1979 v tedanjem oddelku milice v Bovcu. Pot ga je potem vodila prek Ajdovščine in Kobarida spet v Bovec in nazadnje v Novo Gorico. Mesto direktorja PU Nova Gorica je prevzel v aprilu leta 2006. Kdo bo Moharja nasledil na vrhu novogoriške policijske uprave, za zdaj še ni znano.

Koprska policijska uprava pa je slovesnost pripravila v Moretinih. Direktor Danimir Rebec je v svojem nagovoru med drugim opozoril na težave, s katerimi se pri svojem delu soočajo policisti, vendar so prav težke razmere pogosto izziv za nove zamisli. Dve leti po združitvi s postojnsko policijsko upravo se, kot je dejal, niso uresničile napovedi nekaterih, da se bodo varnostne razmere zaradi tega poslabšale, saj rezultati na vseh področjih kažejo, da so pri delu uspešni. To velja tudi za področje čezmejnega kriminala. Rebcu je namestnik generalnega direktorja policije Karol Turk podelil zlati ščit in priznanje za 30 let dela v policiji. Sicer pa so podelili številna priznanja ter bronaste in srebrne ščite. Bronasta znaka za sodelovanje sta prejela vodja oddelka mejne policije iz Trsta Manuela De Giorgi in oddelek pravosodne policije v sektorju prometne policije iz Trsta.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik policijskega veteranskega društva Sever za Primorsko in Notranjsko Fabio Steffe, ki je podelil društveno plaketo prometni policijski postaji. NN, SK


Najbolj brano