Za Primorski sejem vse več zanimanja tudi iz Italije

“Že 12 let razstavljamo na Primorskem sejmu in lahko rečem, da Primorci prepoznate kakovost in ste pripravljeni za dober izdelek tudi plačati,” je bil včeraj, drugi dan obrtno-podjetniškega sejma v dvorani Bonifika, zadovoljen Dražen Bralič iz podjetja Bralko, ki prodaja pripomočke za čiščenje in za gospodinjstvo.

Primorski sejem bo odprt še danes in jutri Foto: Petra Vidrih
Primorski sejem bo odprt še danes in jutri Foto: Petra Vidrih

KOPER > Na letošnjem Primorskem sejmu, že 20. po vrsti, se predstavlja skoraj 200 obrtnikov in podjetnikov z različnih koncev Slovenije. Da je udeležba na sejmu odlična poslovna priložnost - sejem v Kopru vsako leto obišče več kot 20.000 obiskovalcev iz vse Slovenije, vse več pa je tudi Italijanov in Hrvatov -, se vse bolj zavedajo tudi naši zahodni sosedi. V Kopru je tako vsako leto več razstavljalcev iz Italije.

Domačine bi lahko letos prešteli na prste ene roke, podjetniki z drugih koncev države pa radi prihajajo v Koper. “Da malo zamenjamo klimo in vidimo morje,” se je pošalil Dražen Bralič, ki prihaja s Štajerske. Pravi, da se mu udeležba na sejmu zagotovo splača. “Prometa je dovolj, da pokrijemo stroške. No, pa tudi zaslužimo nekaj,” je urno dodal. “Najpomembnejše za nas pa je, da vidimo, kako ljudje sprejemajo novosti na tržišču. Ponavadi nove izdelke najprej predstavimo prav na Primorskem sejmu, na osnovi odziva obiskovalcev pa potem nadaljujejo z marketinškimi prijemi za vso Slovenijo,” je razkril.

V sklopu spremljajočih prireditev bo danes v OŠ Koper dobrodelna družinska prireditev Sončkov Festival. 3. Sončkov mini pokal v košarki se bo začel ob 11. uri, ob 17. uri pa bo dobrodelni koncert za otroke iz ogroženih družin. Nastopili bodo Slavko Ivančić, Damiano Roi, raper VAUKS, Teenagersi in drugi.

Tudi Hermini Šajina iz podjetja Škerjanc iz Materije pri Kozini, ki se je na Bonifiki prvič predstavilo lani, se zdi udeležba na sejmu prava odločitev. “Obisk je dober, vzdušje tudi. Prednost udeležbe na takih sejmih je zagotovo neposreden stik z ljudmi. Obiskovalcem lahko v živo predstavimo naše izdelke - mize, stole, vrtno pohištvo, jim pojasnimo, kar jih zanima ... Prek oglasov ni isto,” je prepričana.

Prav to pa je očitno glavni razlog za obisk sejma. “Doma smo se odločili za zamenjavo sistema za ogrevanje. Ker gre za veliko naložbo, bi se želel pred nakupom posvetovati s strokovnjaki. Mislim, da bom na sejmu našel prave sogovornike,” nam je zaupal obiskovalec iz Kopra. Tudi gospa iz Izole je na Bonifiko prišla z namenom, da izve čim več informacij glede menjave oken v stanovanju. “Slišala sem, da za večje nakupe ponujajo ugodne popuste. No, bomo videli,” se je nasmehnila. “V teh časih vsak evro šteje,” je dodala.

PETRA VIDRIH


Najbolj brano