Sloveniji po visoki zmagi z Ukrajino drugo mesto

Slovenski vaterpolisti so na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2014 v Kranju, prvenstvo bo v Budimpešti, visoko z 17:8 (5:1, 3:0, 3:4, 6:3) premagali Ukrajino in potrdili drugo mesto za Francijo.

Slovenski vaterpolisti so na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2014 v Kranju, prvenstvo bo v Budimpešti, visoko z 17:8 (5:1, 3:0, 3:4, 6:3) premagali Ukrajino in potrdili drugo mesto za Francijo Foto: STA
Slovenski vaterpolisti so na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2014 v Kranju, prvenstvo bo v Budimpešti, visoko z 17:8 (5:1, 3:0, 3:4, 6:3) premagali Ukrajino in potrdili drugo mesto za Francijo Foto: STA

KRANJ > Za Sloveniji so zadeli: Jure Nastran (4), Erik Bukovac (3), Jaša Kadivec (3), Matej Nastran (2), Duje Peroš (2), Gašper Kalan, Teo Galič, Čedomir Todič.

Slovenski vaterpolisti so v dvoboju z Ukrajinci dokazali, da so se dobro pobrali po visokem porazu s Francijo (4:9) in že v prvem polčasu zlomili ukrajinski odpor. Tekma je bila odločena v prvem delu, saj so nosilci slovenske igre Erik Bukovac, Jure in Matej Nastran ter Teo Galič že v prvi četrtini poskrbeli za hitro vodstvo s 5:0, v drugem je razlika narasla na 8:1.

V drugem delu so Slovenci nekoliko popustili, Ukrajinci so razliko celo nekoliko zmanjšali, a je ta v zadnjem delu vnovič znašala osem golov (14:6), nato pa narasla na rekordnih devet, ko je Duje Peroš v zadnji sekundi z drugim golom na tekmi postavil končni izid. Jutri ob 10.30 Slovenijo čaka še obračun s Švico.

“Na koncu je vse skupaj zgledalo, kot da je šlo za lahko zmago, a to ne kaže realnega razmerja v vodi. Mi smo res začeli zelo dobro, hitro visoko povedli, nato pa je šlo težje. Ukrajinci so v drugem delu zaigrali zelo grobo, nam je padla koncentracija in tekma je bila v drugem delu težka,” je tekmo videl slovenski selektor Primož Troppan.

STA


Najbolj brano