V Palermo ali ne?

Za piranskega nogometaša Aljaža Struno je bilo zadnje leto zelo zahtevno, saj se je prvič odpravil v tujino. Preglavice mu je delala poškodba, njegov delodajalec Palermo pa ga je poslal na izposojo v Varese. Vsaj to se je izkazalo kot zadetek v polno.

Aljaž Struna je z igranjem v dresu Vareseja delno zadovoljen
Aljaž Struna je z igranjem v dresu Vareseja delno zadovoljen 

VARESE > Nekdanji nogometaš Luke Koper se je sprva sicer mučil, saj se je izkazalo, da poškodba stopala ni bila najboljše zdravljena, zato je izpustil skoraj celotno prvo polovico sezone:

Aljaž Struna : “Devet prvenstvenih nastopov je glede na okoliščine zadovoljivo, vseeno pa sam ocenjujem sezono za bolj ali manj izgubljeno.”

“Nastopati sem pričel februarja, vsekakor pa se moram zahvaliti Vareseju, ki mi je ves čas stal ob strani, čeprav sem bil pri njih le na izposoji. Nato sem zbral devet prvenstvenih nastopov, kar je glede na okoliščine zadovoljivo, vseeno pa sam ocenjujem sezono za bolj ali manj izgubljeno. Dobro nam je šlo ves čas, žal pa smo v zadnjem krogu gostovali ravno pri neposrednem konkurentu Brescii, kjer bi potrebovali vsaj remi, a smo izgubili z 0:2. Pristali smo na sedmem mestu ter zgolj za dve točki zgrešili dodatne kvalifikacije, neposredno pa v serie A napredujeta Sassuolo in Verona.”

Struna - njegov brat Andraž nastopa za poljsko Cracovio - sicer ni odšel prav daleč od doma, verjetno pa je vseeno velika razlika med življenjem doma ali v Italiji: “Sprva sem imel nekaj težav z italijanščino, ki pa jo obvladam vse boljše. V prostem času sem pogosto skočil do 20 minut oddaljenega Milana, od soigralcev pa mi je največ pomagal vratar Bastianoni, ki tudi stanuje blizu, zato sva se veliko družila. Na igrišču je največja razlika v profesionalnem pristopu, od same strukture strokovnega štaba do zavzetosti igralcev na treningih. Veliko je poudarka na taktiki, liga pa je na splošno fizično močnejša in tudi igra se v hitrejšem ritmu.”

Ker je njegov matični klub Palermo izpadel iz prve lige, se je tudi Aljaž Struna znašel v čudnem položaju. Istemu moštvu je lahko posojen samo dvanajst mesecev, torej le še jeseni, verjetno pa bodo Sicilijanci v serie B tudi dodobra spremenili (beri: pocenili) zasedbo. “O svoji prihodnosti za zdaj še ne vem ničesar, moral se bom pogovoriti z menedžerjem Amirjem Ružničem in seveda Palermom. Osebno bi najraje videl, če bi z njimi odšel na priprave in si skušal izboriti položaj v ekipi,” meni mlajši Struna.

Njegova vroča želja je tudi reprezentanca, vendar vse kaže, da bi za nastop moral z desnega boka izriniti brata Andraža: “Haha, če bo potrebno ... No, v bistvu lahko zaigram na več igralnih mestih. V Vareseju sem nastopal tudi v zvezni vrsti, v kateri sem se sicer že preizkusil v Kopru.”BORIS PLANINC


Najbolj brano