Streha športne dvorane Livade namesto svetlobe prepušča dež

Nedavno prireditev OŠ Livade Spletimo vezi so zaradi dežja prestavili pod streho bližnje športne dvorane. A tudi v dvorani je “deževalo”, saj je streha na več mestih precej zamakala. Kdaj jo bo občina popravila?

LIVADE > Vprašanje je tem bolj na mestu, ker si je eden od učencev lani poškodoval nogo, ko mu je na spolzkem parketu spodrsnilo. Da streha montažne dvorane iz leta 1994 zamaka, je znano že nekaj let. Sporni so predvsem stiki med pločevino in svetlobnimi jaški, ki nadomeščajo stranska okna.

V občinski upravi zagotavljajo, da so tudi zadnjemu očitnejšemu zamakanju botrovali poškodovani svetlobni jaški in da so njihove poškodovane dele štiri dni po prireditvi zamenjali (videti naj bi bilo, kot bi nekdo stopal po jaških). Porabili so le nekaj sto evrov. Ker pa so svetlobni jaški dotrajani in prepereli, jih bo treba v celoti zamenjati. Streho si je že ogledal strokovnjak, ki še mora oblikovati mnenje.

Po informacijah sedeža občine ima upravljalec dvorane, javni zavod Center za kulturo, šport in prireditve, za ustrezno popravilo strehe na voljo 15.000 evrov. Dvorana je tudi zavarovana. Vendar nekateri menijo, da bi morali zamenjati celotno streho, ne samo jaškov, kar naj bi stalo 80.000 do 90.000 evrov. Toda niti to naj ne bi bilo jamstvo, da bo notranjost dvorane suha. Montažne dvorane, sestavljene iz betonskih blokov, naj bi bile namreč bolj nagnjene k zamakanju. MC


Najbolj brano