Bazen bo poleti odprt

Športniki, rekreativci in obiskovalci kopališča v Žusterni bodo lahko že kmalu plavali v tamkajšnjem odprtem bazenu. Takšno odločitev so sprejeli v koprski občini in zavodu za šport, kjer smo izvedeli, da se obnove bazenske školjke in gradnje montažne strehe v prihodnjih mesecih še ne bodo lotili.

Odločitev je padla: bazena v  Žusterni poleti še ne bodo obnavljali  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Odločitev je padla: bazena v Žusterni poleti še ne bodo obnavljali  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > Direktor Zavoda za šport MOK Brane Florjanič napoveduje, da bodo bazen na plaži odprli predvidoma 3. junija. “Zdaj naši delavci opravljajo temeljite preglede bazenske tehnike in skrbijo za zadnje podrobnosti pred otvoritvijo,” pojasnjuje.

Državna revizijska komisija je zahtevek podjetja Singenium, ki je terjalo skrben pregled razpisne dokumentacije za obnovo bazena v Žusterni, zavrnilo kot neutemeljen. V podjetju so namreč menili, da je del razpisne dokumentacije za dobavo nekaterih materialov in tehnologije pisan na kožo točno določenih proizvajalcev, zaradi česar naj bi bili drugi prikrajšani. Spomnimo, da so v koprski občini že marca objavili razpis za izbiro izvajalca, ki bo obnovil bazen. V začetku aprila so javno odprli ponudbe, ki so jih poslala podjetja Adriaing, Makro 5 gradnje in Kolektor Koling. Odločitve, kdo bi bil najugodnejši izvajalec, pa v občini tedaj niso mogli sprejeti, ker jih je “presenetil” zahtevek za revizijo razpisne dokumentacije. Direktorica občinske uprave Sabina Mozetič sicer pojasnjuje, da jim novega razpisa ni treba objaviti, da pa se še niso odločili, kako dalje. Za zdaj je jasno le, da poleti gradbenih del na kopališču zagotovo ne bo.

Dodaja, da v času turistične sezone na kopališču ne bodo opravljali investicijskih posegov. Kdaj bi torej gradbinci vendarle zasedli dotrajani bazen, pa še ni jasno. Menda je odločitev v rokah koprskega župana Borisa Popoviča, ki pa se temu vprašanju zaradi dolgotrajne bolniške odsotnosti še ni posvetil.

Predsednico Plavalnega kluba Koper Alenko Šarkanj sicer veseli, da bodo plavalci lahko zopet trenirali v odprtem bazenu, vendar opozarja, da le ni vse tako rožnato. “Pozna se, da so bili naši športniki celo leto prikrajšani za kakovostne treninge. Ker smo gostovali v hotelskih bazenih, smo se morali v času počitnic umikati tamkajšnjim gostom, zato se je naš sistem vsakokrat porušil. Za priprave v kakšnih drugih primernejših bazenih pa denarja seveda nismo imeli,” pravi.

Pravi, da v začetku junija voda v odprtem bazenu, ki ni izoliran, še nima primerne temperature, zato se sprašuje, ali bodo bazen začasno ogrevali. “Če niso poskrbeli za to, lahko odmislimo treninge.” Sicer pa je Šarkanjeva dokaj nezadovoljna tudi z napetimi odnosi, ki vladajo med nekaterimi športnimi klubi in občinskim vodstvom. “Še zdaj ne vemo, ali bodo ugodili naši prošnji za organizacijo Pokala Kopra, ki ga želimo pripraviti v bazenu v Žusterni. Pričakujemo vsaj odgovor, da vemo, ali bomo lahko 55-letnico kluba obeležili s tem, za nas zelo pomembnim dogodkom,” je razočarana. NATAŠA HLAJ


Najbolj brano