SD vložil interpelacijo zoper Turka

Poslanke in poslanci SD so danes vložili interpelacijo zoper ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turka. Poslanka SD Majda Potrata je na novinarski konferenci povedala, da gre za vsebinsko, zelo resno mišljeno interpelacijo.

Poslanke in poslanci SD so danes vložili interpelacijo zoper ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turka Foto: Srdjan Živulović/Bobo
Poslanke in poslanci SD so danes vložili interpelacijo zoper ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turka Foto: Srdjan Živulović/Bobo

LJUBLJANA> Z njo poslancem dajejo priložnost, da celovito razmislijo o delu in odločitvah ministra, je dejala Majda Potrata. Pojasnila je še, da so do 14. ure čakali na odgovore poslanskih skupin, ki so jim poslali vabilo k sopodpisu interpelacije, a pisnega odgovora od nobene niso prejeli. Sami pa imajo, kot je dejala, številne vsebinske razloge za interpelacijo, ki so zajeti v osmih temeljnih točkah. Te govorijo o neizpolnjevanju posameznih nalog in o ravnanjih v nasprotju s predpisi in zakoni, je pojasnila.

Vložena interpelacija zoper Žigo Turka je druga v tem mandatu, decembra lani je namreč interpelacijo prestal že minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. V samostojni Sloveniji je bilo sicer vloženih več kot 30 interpelacij, pet od njih tudi zoper ministre s področja šolstva, športa in kulture. Med njimi se je moral nazadnje zagovarjati minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je interpelacijo leta 2010, v času premiera Boruta Pahorja, tudi prestal.

STA


Najbolj brano