Mazejeva bo spet napadala

Tina Maze vrhunske dosežke v zelo napornem natrpane koledarju svetovnega pokala nadaljuje tudi na Švedskem v Aareju. Kljub temu, da ni ulovila pete zaporedne veleslalomske zmage, se je Korošica že osmič na 13 tekmah povzpela na oder za zmagovalke.

Novo vrhunsko uvrstitev Tina maze napoveduje tudi na današnjem slalomu Foto: STA
Novo vrhunsko uvrstitev Tina maze napoveduje tudi na današnjem slalomu Foto: STA

ARE > Novo vrhunsko uvrstitev napoveduje tudi na današnjem slalomu.

S prvo vožnjo je Tina Maze opravila zelo dobro, a je zaostala v primerjavi z vodilno Nemko Viktorio Rebensburg, ki je na koncu tudi slavila. Hitrejša od Mazejeve je bila še Avstrijka Anna Fenninger. Mazejeva je imela z Avstrijko na prvem merjenju skoraj identičen čas, nato pa je v nadaljevanju nekoliko zaostala in tako zasedla drugo mesto. Rebensburgova je navkljub napaki na sredini proge uspela ohraniti prednost iz prve vožnje in se tako veselila zmage. Črnjanka pa je na koncu prišla še do enih stopničk, kar osmih v tej sezoni. S tem je na svoj račun dodala novih 60 točk in se tako še oddaljila od najbližjih zasledovalk.

Mazejeva ni pretirano utrujena

“Prva vožnja je bila kar udarec. Nismo dobro ocenili stvari, malce smo se ušteli z materiali. Kljub temu pa lahko rečem, da sem se borila po svojih močeh in mislim, da je tretje mesto super rezultat. To, da sem vedno v vrhu, je en dober pokazatelj, da delamo dobro, ekipa je dobra, lahko smo veseli tudi tega rezultata, kljub temu da se zavedamo napak,” je po veleslalomu na severu Evrope povedala najboljša slovenska alpska smučarka.

Po odličnih uvrstitvah sodeč, Mazejevo še ni resneje načela utrujenost: “Normalno, da se, ko je toliko potovanj in toliko tekem za tabo, nabirajo stvari. Vendar pa sem, glede na to, da mi gre zelo dobro, zelo pozitivno naravnana in uživam v tem. Jutri je še en dan. Se prav veselim tega slaloma. Vidim, da so vse punce utrujene, a je moja dobra fizična pripravljenost zame velika prednost, kljub temu da tekmujem v vseh disciplinah. Če imaš dobre rezultate, če si vedno v vrhu, če si konkurenčen denimo z Viktorio Rebensburg, ki tekmuje samo veleslalom, ali pa v slalomu z nekaterimi, ki smučajo samo v slalomu, je to poseben izziv, če lahko konkuriraš kot 'all-rounder' tudi tem, ki se usmerjajo samo v eno ali dve disciplini.”

Trener in serviser potrebujeta počitek

Včeraj je bil zadovoljen tudi vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi, čeprav je imel kar nekaj pripomb na račun Tinine prve vožnje: “V prvi vožnji je nabrala preveč zaostanka. Ni se znašla na tem snegu, ki je bil povsem drugačen od podlage v Courchevelu. V drugi vožnji je smučala tako kot zna. Zelo smo veseli tretjega mesta, bil bi velik greh, če ne bi bili zadovoljni s to uvrstitvijo. Ekipa deluje sijajno. Vidim pa, da sta trener Livio Magoni in serviser utrujena, zato si bosta čim prej morala vzeti počitek. Jutri bo treba stisniti zobe in narediti rezultat. Pri Tini ne vidim pokazateljev utrujenosti in dobro funkcionira, kljub temu pa mislim, da bo pavza dobrodošla.”

Tina Maze bo imela na slalomu startno številko 4, druga Slovenka, Ana Drev, pa bo startala kot 57.

STA


Najbolj brano