Igor Simčič prvi Slovenec z nagrado za posebne dosežke v jadranju

Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa, je kot prvi Slovenec prejel prestižno nagrado za jadralca leta (Yachtsman of the Year), ki jo Yacht Club de Monaco podeljuje tistemu izmed 1200 članov, ki v tekočem letu najbolj uspešno zastopajo barve kluba. Simčiču je pokal podelil predsednik kluba, monaški knez Albert II.

Igor Simčič Foto: STA
Igor Simčič Foto: STA

MONTE CARLO> Ekipa jadrnice Esimit Europa 2, ki tekmuje za Jadralno zvezo Slovenije, je namreč letos postavila izjemna rekorda regate med Monakom in Porto Cervom na Sardiniji, obenem pa v svoji kategoriji zmagala tudi na neuradnem svetovnem prvenstvu maksi jadrnic.

Trideset metrska morska lepotica, katere sponzor je Gazprom, je prva prečkala ciljno črto še na regatah Palermo - Monte Carlo, Bernetti Lombardini Cup, Barkolana in Rolex Middle Sea Race ter ob tem postavila rekordni čas na razdalji med Trstom in Valletto.

Med slovesnostjo v Monaku je Simčič poudaril, da je počaščen, da jadrnica Esimit Europa 2 zastopa barve monaškega kluba, in se predsedniku zahvalil za gostoljubje ter podporo. Igor Simčič in knez Albert II. sta v nadaljevanju spregovorila o možnostih poglobitve že sicer izvrstnih odnosov med projektom Esimit Europa in klubom iz Monaka.

STA


Najbolj brano