Janša čestital Pahorju

. Med drugim je zapisal, da je Pahor funkcijo prevzel v prelomnih časih in da država potrebuje enotno politično vodstvo in jasno vizijo, pri čemer je vloga predsednika republike zelo pomembna.

Predsednik vlade Janez Janša je danes po prisegi v DZ poslal čestitko novemu predsedniku republike Borutu Pahorju Foto: STA
Predsednik vlade Janez Janša je danes po prisegi v DZ poslal čestitko novemu predsedniku republike Borutu Pahorju Foto: STA

LJUBLJANA>“Funkcijo predsednika republike ste prevzeli v zelo prelomnih časih. Lahko jih primerjamo s tistimi usodnimi časi pred 21 leti, ko se je rojevala samostojna slovenska država. Tudi danes potrebujemo predvsem enotno politično vodstvo in jasno vizijo in vloga predsednika republike je pri tem zelo pomembna,” je, kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, zapisal Janez Janša.

Premier je sporočila novega predsednika republike v predvolilnih soočenjih razumel kot umirjanje pregretega ozračja in klic k razumu vseh, ne le ozkega kroga udeležencev v politični tekmi. To zelo ceni, pravi, saj da se skoraj vsak dan srečuje z “nasprotovanji brez pravih argumentov, ki z zdravo logiko in zavedanjem, kako slabo je dejansko stanje, nimajo veliko”.

Janša je poudaril, da je sporočilo dneva samostojnosti in enotnosti, da lahko, kadar smo kot narod enotni, zmoremo vse in lahko premagamo vsako oviro, ki je na poti.

“Brez sodelovanja in pripravljenosti slišati drug drugega nam ne bo uspelo. Zato iskreno želim, da bodo vaš mandat zaznamovali predvsem uspehi v iskanju soglasja in sodelovanja. Kajti to bo nenazadnje uspeh vseh nas,” je še zapisal Janša.

Borut Pahor je na slavnostni seji DZ danes prisegel kot četrti predsednik republike v samostojni Sloveniji. V nedeljo bo nastopil svoj petletni mandat in prevzel posle od predhodnika Danila Türka.

STA


Najbolj brano