Zbor za republiko proti nasilnemu rušenju demokratične oblasti

Demokracija zagotavlja postavljanje in odstavljanje vseh voljenih funkcionarjev zakonodajne in izvršne veje oblasti, v ta namen pa zagotavlja tudi zakonite načine in postopke.

Nasilno rušenje demokratične oblasti vodi v totalitarni sistem, pravi predsednik Zbora za republiko  Lovro Šturm
Nasilno rušenje demokratične oblasti vodi v totalitarni sistem, pravi predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm 

LJUBLJANA> Kot je v sporočilu za javnost še zapisal predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm, “nasilno rušenje demokratične oblasti vodi v totalitarni sistem”.

Demokratična družbena ureditev je tista, ki nam zagotavlja spoštovanje človekovih pravic, vladavino prava in enakost vseh državljanov pred zakonom, prav tako pa nam daje pravico voliti in biti voljen na vse funkcije v izvršni in zakonodajni veji oblasti, so v izjavi za javnost zapisali v Zboru za republiko.

“Nasilno ali revolucionarno spreminjanje demokratično izvoljene oblasti predstavlja najbolj grobo kršitev človekovih pravic sodržavljanov, zanika njihovo enakost in enakopravnost ter krši osnovne norme človekovega dostojanstva,” je opozoril predsednik zbora Lovro Šturm. Kot je dodal, “tako grobo kršenje človekovih pravic vsi demokratično misleči ljudje ocenjujejo kot zločin”.

Nasilno rušenje demokratične oblasti vodi v totalitarni sistem, vzpostavljanje, vodenje in obramba takšnega sistema pa predstavljajo najbolj grobo kršitev človekovih pravic in dostojanstva, še dodaja Šturm.

Vsem, ki se nameravajo konec tedna udeležiti demonstracij, Šturm zagotavlja, da se bo zbor vedno zavzemal za to, “da obstaja pravica zbiranja in izražanja lastnih stališč”.

STA


Najbolj brano