Türk: “To je šele prvi polčas”

Aktualni predsednik in predsedniški kandidat Danilo Türk je po objavi rezultatov vzporednega glasovanja, ki ga uvršča na drugo mesto za Borutom Pahorjem, napovedal, da bo v treh tednih do drugega kroga storil vse, da se bo jasno videlo konceptualne razlike med njim in protikandidatom. “To je šele prvi polčas,” je dejal.

Danilo  Türk je dejal, da bo v treh tednih do drugega kroga storil vse, da se bo jasno videlo konceptualne razlike med njim in protikandidatom
Danilo Türk je dejal, da bo v treh tednih do drugega kroga storil vse, da se bo jasno videlo konceptualne razlike med njim in protikandidatom  

LJUBLJANA>Danilo Türk se je zahvalil vsem volivkam in volivcem, ki so prišli na volišča, saj je bila volilna udeležba po njegovih besedah “izjemno nizka in to nas mora skrbeti”. Zahvalil se je tudi volivkam in volivcem, ki so glasovali zanj. “To je prvi krog in prvo opozorilo o velikem razočaranju in nezadovoljstvu naših ljudi z našo politiko in našo državo. To smo videli večkrat v zadnjih dneh in to se je tokrat pokazalo z izjemno jasnostjo,” je prepričan Türk.

Po njegovih besedah moramo v Sloveniji spoznati, da prazna demagogija, prazne fraze, prazne zvijače, prazne medijske in druge manipulacije, ki se pri nas dogajajo, ki sežejo vse do izginotja pomembnega števila podpisov, izročenih v formalnem postopku, ni dobra država. “Jaz se zavzemam za pošteno državo, za drugačno državo in zato sem tudi sklenil kandidirati kot predsednik, ki se trudi, da bi v drugem mandatu tako državo tudi pomagal soustvarjati,” je poudaril. Ob tem je ponovil, da smo država, edina v Evropi, v kateri je predsednik vlade v kazenskem postopku. “Zamislimo se nad tem.”

Poleg tega moramo po Türkovem mnenju postaviti kriterije kvalitete države, kakovosti tega, kar želimo drugače. Ne zanašajmo se na to, da nas bo prazna retorika, demagogija, razni medijski triki in vse kar se dogaja, peljalo naprej, je dodal.

“V prihodnjih treh tednih moramo doseči vse, da se bodo te jasne konceptualne razlike dobro videle in da bodo imeli volivci pred seboj jasno izbiro in za to se bom trudil,” je pojasnil Türk.

STA


Najbolj brano