Lukšič: Slovenija sedaj potrebuje politiko, ki jo vodi Borut Pahor

Predsednik SD Igor Lukšič je po objavi rezultatov vzporednih volitev, ki najvišjo podporo v prvem krogu volitev kažejo kandidatu stranke SD Borutu Pahorju, ocenjuje, da so se ljudje odločili dobro. “Slovenija sedaj rabi politiko, ki jo vodi Borut Pahor,” je dejal.

“Slovenija sedaj rabi politiko, ki jo vodi Borut Pahor,” je po objavi rezultatov vzporednih volitev dejal Igor Lukšič Foto: Tina Kosec
“Slovenija sedaj rabi politiko, ki jo vodi Borut Pahor,” je po objavi rezultatov vzporednih volitev dejal Igor Lukšič Foto: Tina Kosec

LJUBLJANA> Po njegovem mnenju je bila kampanja pred volitvami dobra, saj da so se pokazale med kandidati razlike in da so se lahko ljudje na podlagi tega odločili. “Ljudje so se odločili dobro, tako kot tudi jaz ocenjujem, da je prav,” je povedal.

Za odnos z Borutom Pahorjem Igor Lukšič pravi, da je korekten, dober, spoštljiv in čedalje bolj prijateljski. To je dober rezultat za socialno demokracijo in Slovenijo, je dejal predsednik SD in dodal, da verjame, da bosta s Pahorjem odnos tudi nadgradila, kar da bo v korist vseh državljanov in v korist dviga kvalitete življenja ljudi.

Po izidih vzporednih volitev, ki sta jih objavili RTVS in POP TV, je največ glasov dobil kandidat SD Borut Pahor, in sicer 41,9 odstotka. V drugi krog volitev se je s 37,2 odstotka glasov uvrstil aktualni predsednik Danilo Türk. Za kandidata SDS in NSi Milana Zvera pa je glasovalo 20,9 odstotka volivcev.

STA


Najbolj brano