Janković: Pravi dvoboj se šele začenja

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je ob prihodu v štab predsedniškega kandidata Danila Türka poudaril, da se šele sedaj začenja pravi dvoboj, v katerem se bosta oba kandidata morala pokazati. Trenutni delni neuradni izidi kažejo, da je sedanji predsednik Türk na današnjih volitvah zasedel drugo mesto in se uvrstil v drugi krog.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je ob prihodu v štab predsedniškega kandidata Danila Türka poudaril, da se šele sedaj začenja pravi dvoboj, v katerem se bosta oba kandidata morala pokazati
Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je ob prihodu v štab predsedniškega kandidata Danila Türka poudaril, da se šele sedaj začenja pravi dvoboj, v katerem se bosta oba kandidata morala pokazati 

LJUBLJANA>Zoran Janković meni, da se prava tekma šele sedaj začenja, saj so bila soočenja v zadnjem tednu po njegovem mnenju že nekoliko dolgočasna, ponavljale so se iste stvari in se ni govorilo o temah glede razvoja Slovenije.

Sedaj pa bosta kandidata po njegovem mnenju morala pokazati ne samo odnos do vlade, ampak tudi do trenutne politike in razvojne strategije. “Zdaj bo težko govoriti, kako bi vsi nekaj združevali in da so za spravo. Ne vem, kakšna sprava naj bi bila, saj nihče ni skregan, z razliko tega, da imamo različne poglede na gospodarski razvoj te države,” je dejal Janković, a kljub temu poudaril, da se bo v okviru razprav o teh temah treba tudi jasno opredeliti do vlade.

Janković je tudi poudaril, da je zanj in za njegovo stranko Danilo Türk najboljši kandidat, na volitvah pa ga je stranka tudi podprla. Obenem ni želel ugibati, kateri volivci so danes prišli na volišče. “Rezultati so taki, kot so, volivci imajo vedno prav, počakajmo drugi krog,” je še povedal Janković, ki meni, da je za drugi krog boljše izhodišče to, “da nekoga loviš”.

Prve neuradne rezultate prvega kroga predsedniških volitev so v Türkovem štabu pričakali številni iz političnega in javnega življenja. Prišla sta predsednika Zares in TRS, Pavel Gantar in Matjaž Hanžek, nekdanji minister Slavko Gaber, predsednik Demokratične stranke dela Franc Žnidaršič, evropska poslanca Ivo Vajgl in Jelko Kacin, igralka Milena Zupančič in kamniški župan Marjan Šarec.

STA


Najbolj brano