Zapovedan volilni molk

V nedeljo bodo volišča odprta kot običajno, od 7. do 19. ure. Morebitne kršitve volilnega molka je moč prijaviti dežurni službi ministrstva za notranje zadeve.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA> Opolnoči se je uradno končala kampanja za izvolitev predsednika republike in nastopil je volilni molk. Molk bo treba spoštovati do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla volišča po državi. V tem času je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volilce spodbujala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju. Na ministrstvu za notranje zadeve bo v času volilnega molka delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah. Zakon veleva, da od sobote od polnoči do 7. ure zjutraj ter od sobote od 19. ure do nedelje do 7. ure zjutraj lahko državljani morebitne kršitve sporočajo na telefonsko številko 080/12-00. Čez dan, torej v soboto in nedeljo od 7. do 19. ure, pa bo kršitve volilnega molka mogoče sporočati na telefonsko številko 080/21-13.

Pred nedeljskimi volitvami je od torka do četrtka potekalo predčasno glasovanje, ki se ga udeležilo nekaj več kot 23.000 volivcev oziroma 1,36 odstotka volilnih upravičencev. V nedeljo bodo volišča odprta od 9. do 19. ure.


Najbolj brano