Natečaj za visokošolska dela na temo zamejstva

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu letos ponovno razpisuje nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in v izseljenstvu. Z vsakoletnim nagradnim natečajem želi urad spodbujati raziskovalne študijske dejavnosti na področju zamejske in izseljenske tematike.

Fotografija je simbolična Foto: STA
Fotografija je simbolična Foto: STA

LJUBLJANA> Namen natečaja je tudi spodbujanje krepitev zavesti o pomembnosti te tematike za ohranjanje slovenske identitete v matični domovini in zunaj njenih meja.

Na nagradni natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v preteklem študijskem letu na univerzi v Sloveniji ali zunaj nje diplomirali, magistrirali ali doktorirali iz teme Slovencev zunaj meja Slovenije. Rok za oddajo del je 14. december 2012.

Nagrajena bodo tri dela s področja zamejstva in tri dela s področja izseljenstva. Prvi nagradi na obeh področjih znašata 800 evrov, drugi nagradi 600 evrov in tretji nagradi 400 evrov.

Najboljša dela bodo na željo nagrajencev prejela tudi priporočilo urada za objavo. Strokovna komisija bo pri ocenjevanju upoštevala osnovne kriterije, kot so izvirnost teme oziroma pristopa, uporabnost v smislu ohranjanja slovenske identitete zunaj meja Slovenije in povezanosti z njo ter strokovnost, zahtevnost in interdisciplinarnost dela.

STA


Najbolj brano