Italijo je stresel potres

Jug Italije je davi stresel potres z magnitudo 5,3. Tla so se stresla v pokrajini Cosenza, pri tem pa je zaradi srčne kapi umrl 84-letni moški. Zaradi potresa so evakuirali 36 pacientov iz bolnišnice v kraju Mormanno.

Fotografija je simbolična Foto: Reuters
Fotografija je simbolična Foto: Reuters

RIM> Tla so se stresla ob 3.15, potres pa so čutili po vsej Italiji. Epicenter potresa je bil le 3,8 kilometra pod površjem Zemlje in kakih šest kilometrov od kraja Mormanno, kjer živi približno 3500 ljudi.

Potres je povzročil gmotno škodo na več stavbah, med njimi na lokalni cerkvi. Številni ljudje so zaradi panike zbežali na prosto. Preventivno so evakuirali tudi 36 bolnikov iz bolnišnice v Mormannu. Je pa župan mesta Guglielmo Armetano zagotovil, da kljub veliki paniki ni bil nihče poškodovan.

Zabeležili so smrt 84-letnega moškega, ki je podlegel zaradi srčnega infarkta. Umrl je kmalu po prihodu reševalcev.

Območje je nato streslo še približno sto popotresnih sunkov. Najmočnejši je imel moč 3,3 stopnje po Richterjevi lestvici, je sporočil nacionalni institut za geofiziko in vulkanologijo (INGV).

Na območju so že ves mesec beležili blažje potresne sunke in številni ljudje so iz strahu pred močnejšim sunkom zadnje noči že preživljali v avtomobilih.

“Že dve leti beležimo redne potresne sunke,” je pojasnil vodja policije v Cosenzi Raffaele Cannizzaro. Vendar so bili vsi sunki doslej bistveno šibkejši od današnjih.

STA


Najbolj brano