Mladi slovenski kajakaši osvojili zlato

Slovenski kajakaši Vid Debeljak, Rok Markočič in Matic Klubučar so na mladinskem evropskem prvenstvu v Solkanu osvojili zlato kolajno na ekipni tekmi v sprintu. To je druga slovenska kolajna na MEP, prvo je osvojila kanuistka Anja Kancler, ki je klasičnem spustu zasedla drugo mesto.

Rok Markočič
Rok Markočič 

SOLKAN> Na ekipni tekmi v K-1 so drugo mesto zasedli Italijani, tretji pa so bili Čehi. Slovenska reprezentanca v C-2 (Luka Žgajnar/Rok Markočič, Patrik Čermelj/Jakob Koren in Gašper Kovačič/Niko Testen) je današnjo ekipno tekmo končala na četrtem mestu, pred njo so se uvrstili Francija, Češka in Italija.

V moški ekipni tekmi v C-1 so Luka Žganjar, Žiga Taljat in Jure Kljun zasedli šesto mesto, njihove slovenske vrstnice v tej kategoriji Anja Kancler, Beti Medved in Alja Kozorog pa so bile diskvalificirane. Na ekipni tekmi v K-1 so Neža Vrevc, Anja Kancler in Eva Vrevc osvojile šesto mesto.

Na današnjih posamičnih preizkušnjah je kanuistka Anja Kancler v klasičnem spustu je zasedla drugo mesto za Čehinjo Eliško Čapakovo. Razlika v cilju je bila vsega desetinka sekunde. Za Anjo Kancler, hči nekdanjega vrhunskega kanuista Joška Kanclerja, je to že drugo odličje. Prvega si je priveslala na lanskem MSP v Opavi.

Ostali slovenski tekmovalci se niso uspeli približati kolajnam. Uspeh Kanclerjeve sta z osmim in desetim mestom dopolnili Alja Kozorog in Beti Medved. Med kanuisti je bil najboljši Luka Žganjar na osmem mestu, isto mesto je med kajakaši osvojil Matic Klobučar, Vid Debeljak pa je bil deveti. Anja Kancler je bila z 12. mestom najboljša slovenska predstavnica tudi med kajakašicami, mesto za njo se je uvrstila Neža Vrevc. Gašper Kovačič in Niko Testen sta v kategoriji dvojcev zasedla 12. mesto, Patrik Čermelj in Jakob Koren pa sta bila 13.

Naslove evropskih mladinskih prvakov so si priveslali kanuist Giorgio Dell'Agostino iz Italije, Švicarka Melanie Mathys med kajakašicami, Italijan Pierpaolo Bonato med kajakaši, Čehinja Eliška Čapakova med kanuistkami ter italijanski dvojec Alberto Radici - Marco Gasparini.

STA


Najbolj brano