Uran ni več v bolnišnici

Upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran je bil v torek odpuščen iz ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC), so danes sporočili iz tiskovnega urada Slovenske škofovske konference (SŠK). O Uranu se je ljubljanski nadškof Anton Stres pogovarjal tudi v Rimu, kjer so mu potrdili, da bo imel Uran vedno možnost za zdravljenje v Sloveniji.

Upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran je bil v torek odpuščen iz ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Foto: STA
Upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran je bil v torek odpuščen iz ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Foto: STA

LJUBLJANA>Anton Stres se je v ponedeljek sešel v Rimu s prefektom Kongregacije za škofe kardinalom Marcom Ouelletom in mu, kot pojasnjujejo v SŠK, predstavil cerkvene razmere v Sloveniji.

Kardinal prefekt je po njihovih navedbah potrdil, da je bil Uranov umik s slednjim dogovorjen in da gre za začasen umik za čas, ki bo odvisen od okoliščin in odločitve Kongregacije za škofe. V tem času pa bo imel nadškof Uran vedno možnost za zdravljenje v Sloveniji, če bo potrebno, še dodajajo v tiskovnem uradu SŠK.

Uran mora po dekretu Kongregacije za škofe v Rimu zapustiti Slovenijo. Razlogi za njegov odhod še ostajajo skrivnost, med možnimi razlogi za napotitev v tujino se omenja domnevno očetovstvo. Po nekaterih informacijah naj bi se Uran preselil v Trst.

Upokojenega ljubljanskega nadškofa Alojza Urana so zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja sprejeli v UKC Ljubljana 31. julija, neuradno je imel težave s srcem.

STA


Najbolj brano