Pomoč, ki povezuje

V komenski osnovni šoli so v četrtek praznovali dan šole in zaključili projekt Z roko v roki - na pomoč. V njem so vse šolsko leto spoznavali delo organizacij in društev, ki so ljudem v pomoč, ko jih nujno potrebujejo.

 Foto: Bogdan Macarol
Foto: Bogdan Macarol

KOMEN > Izkušnja humanitarnosti je povezala učence, šolsko osebje, starše, stare starše ter člane sodelujočih društev in organizacij. “V razrednih podprojektih so učenci pobližje spoznali delo mnogih služb, ki se trudijo, da bi bilo drugim bolje,” je številne zbrane nagovorila ravnateljica Osnovne šole Antona Šibelja - Stjenka Nives Cek.

Po pestrem kulturnem programu, v katerem so učenci na odru uprizorili delo društev in organizacij, so se te predstavile v živo. Šolsko dvorišče je bilo skoraj premajhno za reševalce sežanskega zdravstvenega doma, člane nastanitvene enote Rdečega križa iz Nove Gorice, vojske, policije, taborniškega rodu Kraških j'rt, ajdovske enote jamarske reševalne službe, Društva za podvodne dejavnosti Soča, komenskega gasilskega društva in društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Kraška dekanijska Karitas je zbirala oblačila, igrače, živila in šolske potrebščine za pomoči potrebne. Da otroke vse leto vzgajajo v duhu dobrodelnosti, so na šoli dokazali že januarja, ko so zbirali plastične zamaške za ponesrečenega padalca Simona in za invalidno deklico iz Vipave. “Naša naloga je na vas, otroci, prenašati zglede delavnosti, odgovornosti, pripadnosti, pozitivne naravnanosti in poštene moralne drže,” je ravnateljica podčrtala pomen vzgoje. BM


Najbolj brano