Luciano Benetton je modni imperij predal sinu

Luciano Benetton je danes predal vajeti italijanskega modnega koncerna v roke svojemu sinu Alessandru. Alessandra, ki je bil doslej podpredsednik uprave modnega imperija, čaka težka naloga ponovne uveljavitve znamke, ki je sicer znana po svojih kontroverznih oglasih.

 Foto: STA
Foto: STA

BENETKE>Alessandro Benetton bo vodil evolucijo koncerna v okviru scenarija spreminjajočih se trgov, ki je posebej zapleten v luči dolžniške krize,” so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili z podjetja.

Radi bi še več dobička

Dodali so, da bo skušal novi prvi mož modnega velikana zagotavljati rast in večjo dobičkonosnost podjetja, ki v zadnjem obdobju ni več v tako dobrem položaju kot nekoč.

Alessandro, ki je študiral na ameriškem Harvardu, bo tako soočen tudi s težkimi strateškimi odločitvami, kot je morebitna prodaja premoženja.

76-letni Luciano, ki bo v Benettonu ostal kot svetovalec, je tekstilno podjetje z drugimi člani družine ustanovil pred 47 leti. V pol stoletja se je družba razvila v modnega velikana s približno 6000 trgovinami v 120 državah. V zadnjem času se koncern sooča s hudo konkurenco. Pri tem so glavni tekmeci italijanske modne hiše zlasti verige, kot sta švedski tekstilni koncern Hennes & Mauritz (H&M) in Zara, ki sodi pod okrilje španskega trgovca z oblačili Inditex.

Pestijo jih višje cene bombaža

Benetton je v zadnjem obdobju prizadela tudi kriza območja evra, dodatne težave pa mu povzročajo višje cene materialov, med drugim bombaža.

Minuli mesec je koncern tako objavil, da je lani zabeležil 73 milijonov evrov čistega dobička, kar je 28 odstotkov manj kot leto dni pred tem. Prodaja koncerna se je lani zmanjšala za en odstotek na dve milijardi evrov.

STA


Najbolj brano